State Route 540 in Georgia

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-540
Begin Columbus
Einde Augusta
Lengte 215 mi
Lengte 346 km
Route

Alabama

Columbus Bypass

Bibb City

River Road

Bradley Park Drive

Veterans Parkway

Moon Road

Blackmon Road

Geneva

Junction City

Butler

Reynolds

Fort Valley

Byron

Macon

Gordon

Ivey

Milledgeville

Sandersville

Wrens

Augusta

De State Route 540, ook bekend als de Fall Line Freeway is een state route en divided highway in de Amerikaanse staat Georgia. De weg vormt een oost-westroute door het midden van de staat, vanaf Columbus via Macon naar Augusta. Alhoewel men spreekt van een 'freeway', is het feitelijk een grotendeels gelijkvloerse weg. De weg is 346 kilometer lang.

Routebeschrijving

De SR-540 begint in Columbus als de J.R. Allen Parkway, een freeway rond het noorden van de stad. De snelweg begint op de grens met de staat Alabama en voert dan oostwaarts en sluit aan op de Interstate 185. In het noordoosten van Columbus kruist men de US 27, hier eindigt de freeway. De SR-540 volgt dan US 80 en de SR-96 oostwaarts naar Macon. Dit gebied is bebost en kent alleen kleine dorpjes. De weg is geheel een 2x2 divided highway met kruispunten.

De weg passeert door de stad Macon, waar de Interstate 16 en Interstate 75 samenkomen. Oostelijk van Macon is het een wat beter uitgebouwde 2x2 weg langs Gordon en Milledgeville en voert verder oostwaarts via Sandersville, om daarna naar het noordoosten af te buigen. Via Wrens loopt de route naar de stad Augusta, gelegen op de grens met de staat South Carolina.

Geschiedenis

De State Route 540 is een concept die voornamelijk over bestaande wegen is geleid. De bouw van de J. R. Allen Parkway rond Columbus begon in 1980, de snelweg opende in fases tussen 1984 en 1988 voor het verkeer.[1] De snelweg is vernoemd naar de burgemeester van Columbus die in 1973 overleed bij een vliegtuigongeluk in de staat.

Diverse delen van de route zijn verbreed naar 2x2 rijstroken als onderdeel van het Governor's Road Improvement Program (GRIP) dat in 1989 startte. Begin jaren '2000 was het deel tussen Columbus en Macon geheel naar 2x2 rijstroken verbreed. Als laatste opende de bypass van Fort Valley in 2005 als 2x2 divided highway.

Oostelijk van Macon opende in 2010 het 2x2-deel over een nieuw tracé tussen Ivey en Milledgeville en in 2012 de 2x2 bypass van Gordon. De eigenlijke bypass van Milledgeville opende op 17 oktober 2016 voor het verkeer.[2] Circa 2003 opende een stuk met 2x2 rijstroken tussen Wrens en Blythe. Kort daarna is het deel tussen Sandersville en Wrens naar 2x2 rijstroken verbreed.

Toekomst

De Fall Line 'Freeway' wordt genoemd als mogelijke upgrade naar Interstate 14. Voor de ombouw tot Interstate Highway zijn echter kostbare aanpassingen nodig, zo is maar een heel klein deel van de route ongelijkvloers en verdere ongelijkvloersheid vereist grote investeringen vanwege de vele kruispunten die vervangen moeten worden. Ook zal een bypass van Macon aangelegd moeten worden.

Referenties