State Route 57 in Utah

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-57
Begin Castle Dale
Einde Orangeville
Lengte 11 mi
Lengte 17 km
Route

Castle Dale

Orangeville

Wilberg Mine

De State Route 57 (SR-57) is een state route in de Amerikaanse staat Utah. De weg vormt een verbinding van Castle Dale naar de Wilberg Mine ten noorden van Orangeville. De State Route 57 is 17 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 57 begint ten zuiden van Castle Dale op een ongelijkvloerse aansluiting met de State Route 10 en voert noordwaarts door een geïrrigeerde vallei waar landbouw mogelijk is. De weg bypasst Orangeville en kruist daar de State Route 29. De weg loopt dan dood in de Wilberg Mine op de berghellingen ten noorden van Orangeville.

Geschiedenis

Het zuidelijk deel is ontwikkeld als agrarische route in de omgeving van Orangeville en werd in 1927 een state highway als spur van SR-29. In 1931 werd dit omgenummerd tot de SR-57.

De weg zelf is ontwikkeld als transportverbinding van de Wilberg Mine naar de Hunter Power Plant, gelegen ten zuiden van Castle Dale. Kolen worden per vrachtwagen van de mijn naar de kolencentrale getransporteerd. De mijn is in 1949 gestart. De weg is eind jaren '50 verhard tussen SR-10 en SR-29 bij Orangeville. In 1978 opende een nieuwe wegverbinding die buiten Orangeville ligt, en toen is ook een ongelijkvloerse aansluiting op de SR-10 nabij de Hunter Power Plant aangelegd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 500 voertuigen tussen SR-10 en Orangeville, maar slechts 150 voertuigen per dag op de bypass van Orangeville tot SR-29. Het deel ten noorden van Orangeville telt ook circa 150 voertuigen per dag.

Referenties


State routes in Utah



In vet state routes die langer dan 50 kilometer zijn.