State Route 58 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-58
Begin Santa Margarita
Einde Barstow
Lengte 241 mi
Lengte 388 km
Route

Santa Margarita

McKittrick

Buttonwillow

Rosedale


Stockdale Highway

Allen Road

Calloway Drive

Coffee Road

Mohawk Street

Truxtun Avenue

Chester Avenue

Union Avenue

Cottonwood Road

Mount Vernon Avenue

Oswell Street

Fairfax Road

Weedpatch Highway

Edison

Comanche Drive

Tower Line Road

General Beale Road

Arvin

Keene

Broome Road

Golden Hills

Tehachapi

East Tehachapi

Monolith

Cameron

Mojave

Mojave

North Edwards

Twenty Mule Team Road

Desert Lake

Boron

Kramer Junction

Hinkley

Barstow (North)

Lenwood

De State Route 58 of SR-58 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg voert vanaf Santa Margarita aan de US 101 tot aan Barstow aan de Interstate 15. Het gedeelte tussen Barstow en Bakersfield kan gebruikt worden voor oost-westverkeer om Los Angeles te omzeilen. Delen van de route zijn uitgebouwd als een freeway. De State Route 58 is 388 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 58 in de Cameron Canyon tussen Mojave en Tehachapi.

De State Route 58 begint in Santa Margarita, waar de weg van de snelweg US 101 afslaat, die van Los Angeles naar San Francisco verloopt. Men passeert door de bergen van de Coast Ranges naar het oosten en de weg ligt behoorlijk afgelegen, op de 160 kilometer van Santa Margarita en Bakersfield liggen geen plaatsen van belang. Men passeert door woestijnen en bergen voordat men de San Joaquin Valley bereikt, waar veel landbouw plaatsvindt. Bij Buttonwillow kruist men de Interstate 5, die van Los Angeles naar Sacramento verloopt. Men bereikt dan de grotere stad Bakersfield. In het westen van Bakersfield is de State Route 58 een korte freeway, de Westside Parkway.

Men bereikt daarna de State Route 99, de autosnelweg die naar Fresno en Sacramento in het noorden en Los Angeles in het zuiden verloopt. De SR-58 vormt dan op zichzelf een autosnelweg, die vanaf de SR-99 door het zuiden van Bakersfield naar het oosten verloopt. Hier zijn 2x2 rijstroken beschikbaar. Er zijn behoorlijk wat afslagen en na 15 kilometer verlaat men de stad. Daarna komt men weer in bergachtig gebied, met mediterraanse begroeiing. Hier vindt verwoestijning plaats. Het uitzicht is mooi, maar op sommige plekken is ernstige horizonvervuiling door enorme windturbineparken. Dit deel van California is bezaaid met duizenden windturbines.

Men bereikt dan de Mojave Desert, waar enkele verre voorsteden van Los Angeles zijn gelegen. Hier kruist men de State Route 14, die naar Los Angeles voert. In dit gebied liggen militaire installaties, waaronder Edwards Air Force Base. Bij het gehucht Kramer Junction kruist men de US 395, de hoofdweg door het oosten van California. Men bereikt daarna Barstow, waar de State Route 58 eindigt op de Interstate 15, de autosnelweg van Los Angeles naar Las Vegas. Tevens kan men hier verder over de Interstate 40 richting het oosten naar Arizona.

Geschiedenis

Oorspronkelijk was de route als de US 466 genummerd, maar dit nummer werd zoals bijna alle US Highways in California in 1964 geschrapt. Tussen 1974 en 1976 is de State Route 58 als freeway ten oosten van de SR-99 in het zuiden van Bakersfield aangelegd en opende op 3 september 1976 voor het verkeer. Circa 1997 opende de SR-58 als freeway bij Barstow. In september 2003 opende de bypass van Mojave als freeway en in 2017 opende de bypass van Hinkley als freeway. Op 25 oktober 2019 opende de bypass van Kramer Junction, wat ongeveer 12 kilometer nieuwe freeway inhield. De rest van de route tussen Bakersfield en Mojave opende al in de jaren '80 of eerder als freeway.

Westside Parkway

Tussen 2011 en 2013 is een 9 kilometer lang stuk freeway in het westen van Bakersfield aangelegd. Dit deel, lopend vanaf SR-99 tot Allen Road, heet de Westside Parkway en opende op 2 augustus 2013 voor het verkeer. Dit was de eerste nieuwe snelweg in Bakersfield sinds 1976.[1] Op 15 april 2015 opende nog eens 4 kilometer van de Westside Parkway verder tot Stockdale Road in het westen van Bakersfield.[2][3]

Tussen de State Route 58 in het oosten van Bakersfield en de Westside Parkway in het westen van Bakersfield ontbrak nog een stuk van 3 kilometer tot aan de SR-99. Er tussen bevindt zich een kantorenpark. Het verkeer kon ook niet eenvoudig tussen beide snelwegen, men moet meermaals afslaan via California Avenue of Truxtun Avenue.

Het voorkeursalternatief van 2015 ging uit van een rechstreekse verlenging van de Westside Parkway naar het knooppunt met de SR-58/99. Hiervoor moest een nieuwe corridor onteigend worden. Er moesten 120 bedrijven en 310 woningen onteigend worden. De kosten voor onteigening lagen op $ 180 miljoen.[4] In 2016-2017 is een groot deel van het tracé verworven en zijn de woningen en bedrijven gesloopt. Het gehele project kostte $ 330 miljoen.[5] Op 12 juni 2019 begon de bouw van dit ontbrekende deel, dat op 9 februari 2024 werd geïnaugureerd[6][7][8][9] en op 18 februari 2024 werd geopend.[10] De State Route 58 werd hiermee direct op de State Route 99 werd aangesloten, evenals op de al oudere SR-58 door Bakersfield.

Verbreding

In de jaren '90 is de State Route 58 in het oosten van Bakersfield naar 2x3 rijstroken verbreed tussen Cottonwood Road en Morning Drive. Er was langere tijd een bottleneck met 2x2 rijstroken tussen de SR-99 en Cottonwood Road van 5 kilometer lengte, dwars door Bakersfield. Dit deel is in 2015 naar 2x3 rijstroken verbreed. De extra rijstroken zijn hier in de middenberm toegevoegd.

Toekomst

Interstate 40

California is al jaren van plan om de Interstate 40 over de SR-58 verder naar het westen te trekken, alleen is hier geen geld voor. Dit zou de eerste oost-westverbinding ten noorden van Los Angeles betekenen, en de enige in zuidelijk California die niet door het stedelijk gebied van Los Angeles of San Diego gaat.

Uiteindelijk is het ook gepland om de State Route 58 als freeway te verlengen tot I-5. Daarmee wordt de functie van de SR-58 als bypass van de regio Los Angeles zinvoller.

Verkeersintensiteiten

De verkeersintensiteiten tussen de US 101 bij Santa Margarita en de I-5 bij Bakersfield zijn extreem laag, met 300 voertuigen per etmaal. Het snelweggedeelte in Bakersfield telt tot 81.000 voertuigen per etmaal. Verder naar het oosten daalt dit tot 20.000 voertuigen, en 12.000 voertuigen tot aan Barstow.

Referenties

State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.