State Route 5 in Ohio

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-5
Begin Ravenna
Einde Kinsman
Lengte 51 mi
Lengte 82 km
Route

Ravenna

Newton Falls


Warren Outer Belt

Market Street

Parkman Road

Mahoning Avenue

Larchmont Avenue

Elm Road


Cortland

Kinsman

De State Route 5 of OH-5 is een state route en gedeeltelijke freeway in de Amerikaanse staat Ohio. De weg verbindt Ravenna via Warren met Kinsman. Het deel rond Warren is een freeway. De totale route is 82 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 5 begint in het stadje Ravenna en verloopt oostwaarts naar Warren. Bij Newton Falls is een aansluiting op de Ohio Turnpike (I-80). Oostelijker vormt de State Route 5 de Warren Outer Belt, een stuk snelweg van 13 kilometer lengte langs de noordkant van Warren. De rest van de Warren Outer Belt wordt gevormd door de State Route 82. Vanaf Warren voert de State Route 5 noordoostwaarts via Cortland en Kinsman naar de grens met Pennsylvania.

Geschiedenis

De huidige State Route 5 werd in 1932 gecreëerd. Rond 1968 opende de feeder vanaf I-76 naar Ravenna. In 1970 opende de eerste 5 kilometer van de Warren Outer Belt als freeway en werd toen als de State Route 5B genummerd. In 1971 opende nog eens 5 kilometer van de Warren Outer Belt, waarna de gehele Outer Belt als de State Route 5 werd genummerd. Sinds 1978 heeft de Warren Outer Belt freeway status.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Freeways in Youngstown