State Route 62 in Oregon

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-62
Begin Medford
Einde Chiloquin
Lengte 84 mi
Lengte 134 km
Route

Medford

White City

Eagle Point

Shady Cove

Crater Lake

Chiloquin

De State Route 62 is een state route in de Amerikaanse staat Oregon. De weg vormt een oost-westroute in het zuiden van de staat, die met een boog vanaf Medford via Crater Lake naar Chiloquin verloopt. De State Route 62 is 134 kilometer lang. De weg heeft ook het administratieve wegnummer 22.

Routebeschrijving

Het begin van de Rogue Valley Expressway bij Medford.

De State Route 62 begint in Medford, de grootste stad van zuidelijk Oregon, op een aansluiting met de Interstate 5. Het eerste stuk van de weg is een urban arterial, maar daarna is State Route 62 een expressway met 2x2 rijstroken en twee ongelijkvloerse aansluitingen tot aan White City. Door White City telt State Route 62 ook nog 2x2 rijstroken maar vanaf Eagle Point wordt de weg enkelbaans. De weg voert dan noordwaarts door een vallei met lage bergen rondom. De State Route 62 volgt hier het mooie dal van de Rogue River richting het oosten en noordoosten. De bergen worden in dit dunbevolkte gebied hoger en kennen uiteindelijk toppen van ruim 2000 meter hoogte.

State Route 62 voert dan naar Crater Lake, dat ook een nationaal park is. Crater Lake is een groot meer in een caldera op 1883 meter boven zeeniveau. State Route 62 reikt niet direct tot aan het meer, maar voert hier ten zuiden langs en bereikt bijna 1900 meter boven zeeniveau. Daarna daalt de weg af en voert zuidoostwaarts en eindigt bij Chiloquin op de US 97, even ten noorden van het regiostadje Klamath Falls.

Geschiedenis

De Rogue Valley Expressway tussen Medford en White City.

De State Route 62 werd in 1932 gecreëerd. De weg had al vroeg een toeristisch belang als toegang naar het Crater Lake National Park, het enige nationale park in Oregon. Crater Lake is een bijna 600 meter diep bergmeer, gelegen in een caldera (overblijfsel van een vulkaan). De State Route 62 langs Crater Lake had in de jaren '20 al een toeristisch belang.

Met de groei van de omgeving van Medford in de vallei van de Rogue River moest State Route 62 hier opgewaardeerd worden. In 1986 opende de Rogue Valley Mall, een groot overdekt winkelcentrum bij de aansluiting van I-5 en State Route 62. De weg werd daardoor één van de belangrijkste ontsluitingen van de regio. De aansluiting op I-5 is in de tweede helft van de jaren '90 gereconstrueerd.

Rogue Valley Expressway

State Route 62 werd tussen Medford en White City een corridor van retail en bedrijvigheid, met steeds meer verkeerslichten en ongevallen. Om dit te verbeteren is een 7 kilometer lange expressway met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse aansluitingen aangelegd tussen Medford en White City. Tussen 2017 en 2019 is deze weg aangelegd, die op 1 mei 2019 is opengesteld voor het verkeer.[1][2] De bouw kostte $ 120 miljoen.[3] De weg heet ook wel de Rogue Valley Expressway.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 47.000 voertuigen bij de aansluiting op I-5, waarna de intensiteiten dalen van 30.000 voertuigen in Medford tot 20.000 voertuigen bij White City en 10.000 voertuigen bij Eagle Point. Daarna dalen de intensiteiten door de Rogue River Valley geleidelijk van 6.000 tot amper 1.000 voertuigen per dag. Langs Crater Lake rijden slechts 350 tot 500 voertuigen per dag, stijgend naar 1.100 voertuigen bij het eindpunt in Chiloquin.[4]

Referenties