State Route 63 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-63
Begin Tulare
Einde Squaw Valley
Lengte 38 mi
Lengte 61 km
Route

Tulare

Visalia

Orosi

Orange Cove

Squaw Valley

De State Route 63 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een noord-zuidroute in de San Joaquin Valley, vanaf Tulare via Visalia naar Squaw Valley. De State Route 63 is 61 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 63 begint aan de oostkant van het stadje Tulare op de State Route 137 en voert noordwaarts door de agrarische San Joaquin Valley. Tussen de bebouwde kommen van Tulare en Visalia ligt maar een paar kilometer. De State Route 63 is tussen beide plaatsen met 2x2 rijstroken uitgevoerd. Visalia is de grootste stad op de route, en de State Route 63 is er deels met 2x3 rijstroken uitgevoerd. De weg loopt dwars door het centrum en kruist de State Route 198, die een oost-west freeway door Visalia vormt. Vanaf Visalia voert de weg verder noordwaarts langs de voet van de Sierra Nevada. Ten westen van Squaw Valley eindigt de weg dan op de State Route 180.

Geschiedenis

De State Route 63 heeft een klein regionaal belang, maar vanwege de grotere plaats Visalia is de weg deels dubbelbaans uitgevoerd. Het deel tussen Tulare en Visalia is vermoedelijk al in de jaren '60 naar 2x2 rijstroken verbreed. Afgezien van bredere delen is de weg niet hoogwaardig uitgebouwd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 22.000 voertuigen tussen Tulare en Visalia, piekend op 26.500 voertuigen in Visalia zelf. Noordelijk van Visalia liggen de intensiteiten lager, op 8.000 tot 11.000 voertuigen tot Orange Cove en 2.100 voertuigen verder tot Squaw Valley.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.