State Route 65 in Utah

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-65
Begin Summit Park
Einde Henefer
Lengte 28 mi
Lengte 46 km
Route

Henefer

De State Route 65 (SR-65) is een state route in de Amerikaanse staat Utah. De weg vormt een route door de bergen ten oosten van Salt Lake City, vanaf I-80 bij Summit Park tot I-84 bij Henefer. De State Route 65 is 46 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 65 begint in Parley's Canyon net ten oosten van Salt Lake City op een aansluiting met de Interstate 80, op circa 1.700 meter hoogte. De weg voert het Wasatch Range in en verloopt over de 2.262 meter hoge Big Mountain Pass. De route verloopt noordoostwaarts en kent geen plaatsen op de route tot het dorp Henefer op de eindpunt van de route nabij de aansluiting op de Interstate 84.

Geschiedenis

De weg werd in 1931 een state highway, maar verliep oorspronkelijk aan de westkant van het Wasatch Range een vallei noordelijker, via Emigrant Canyon. In 1945 werd de route gewijzigd naar de US 40 (thans I-80) in Parley's Canyon. De weg is vermoedelijk kort daarna verhard.

Verkeersintensiteiten

Ondanks de nabijheid van de metropool Salt Lake City wordt de State Route 65 slechts zeer licht bereden, met veelal circa 500 voertuigen per dag. Doorgaand verkeer heeft de beschikking over I-80 en I-84 en er liggen geen plaatsen aan de route die ook niet via snelwegen bereikt kunnen worden, waardoor het meeste verkeer toeristisch is.

Referenties


State routes in Utah



In vet state routes die langer dan 50 kilometer zijn.