State Route 6 in Alaska

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-6
Begin Fox
Einde Circle
Lengte 161 mi
Lengte 259 km
Route

Fox

Chatanika

Central

Circle

De State Route 6, ook bekend als de Steese Highway is een state route in de Amerikaanse staat Alaska. De weg verbindt het afgelegen dorp Circle met het hoofdwegennet van Alaska bij Fox. De weg is 259 kilometer lang.

Routebeschrijving

Route 6 begint in Fox op de State Route 2, die zuidwaarts tot Fairbanks ook de Steese Highway heet. Fox ligt niet ver van Fairbanks en de omgeving is hier nog enigszins gecultiveerd. Dat wordt naar het noordoosten toe anders, waarbij de weg door uitgestrekte wildernis loopt. De eerste pakweg 80 kilometer van de weg is nog geasfalteerd, daarna is er vooral gravel, behalve in Central en Circle zelf. De weg verloopt over de 1.113 meter hoge Eagle Summit. De bergen in de omgeving zijn ongeveer 1.400 meter hoog. De weg daalt dan af naar de brede vallei van de Yukon River en voert verder door vrij vlak gebied. De weg eindigt in het dorp Circle.

Geschiedenis

Met het ontdekken van goud eind 19e eeuw werd de route van belang voor goudzoekers en de mijnbouw. De route over de Eagle Summit werd altijd als lastig beschouwd, vooral vanwege het barre klimaat. De weg over Eagle Summit werd in 1927 in gebruik genomen.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 1.800 voertuigen bij Fox, wat oostwaarts daalt naar zo'n 100 voertuigen bij Central en 60 voertuigen tussen Central en Circle.[1]

Referenties

Hoofdwegen in Alaska