State Route 72 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-72
Begin La Habra
Einde Whittier
Lengte 7 mi
Lengte 12 km
Route

La Habra

South Whittier

Whittier

De State Route 72 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een oost-west/noord-zuidroute in de regio Los Angeles, tussen de suburbs La Habra en Whittier. De State Route 72 is 12 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 72 begint in de suburb La Habra op een kruispunt met de State Route 39 en voert vanaf daar overwegend in noordwestelijke richting. De weg staat bekend als Whittier Boulevard en telt overwegend 2x2 rijstroken, alhoewel sommige delen geen rijbaanscheiding hebben. De weg eindigt op een parclo met de Interstate 605 bij Whittier.

Geschiedenis

Whittier Boulevard was oorspronkelijk onderdeel van de US 101, die vanaf East Los Angeles via Whittier Boulevard naar La Habra verliep, en vanaf daar zuidwaarts via Harbor Boulevard naar Anaheim. In 1964 werd de US 101 ten zuiden van East Los Angeles geschrapt, en werd Whittier Boulevard als State Route 72 genummerd. De State Route 72 verliep oorspronkelijk van Los Angeles tot La Habra, maar het deel tussen Los Angeles en de I-605 bij Whittier werd in 2010 geschrapt als State Route.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 30.000 tot 45.000 voertuigen over de State Route 72, die daarmee behoorlijk druk is voor een 2x2-weg met verkeerslichten.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.