State Route 73 in Utah

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-73
Begin Rush Valley
Einde Lehi
Lengte 36 mi
Lengte 58 km
Route

Rush Valley

Cedar Fort

Lehi

De State Route 73 (SR-73) is een state route in de Amerikaanse staat Utah. De weg vormt een oost-westroute vanaf Rush Valley tot Lehi, ten zuidwesten van Salt Lake City. De State Route 73 is 58 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 73 begint bij Rush Valley op de State Route 36 en voert dan oostwaarts, maar met een boog ten zuiden van de Oquirrh Mountains langs. De route voert door dunbevolkt woestijngebied aan de voet van het gebergte. Er liggen geen plaatsen van betekenis op de route, de weg eindigt bij Lehi aan de rand van het stedelijk gebied van het Wasatch Front op de State Route 145.

Geschiedenis

De weg werd in 1933 een state highway met het nummer State Route 73. De weg is omstreeks 1948 verhard. Het meest oostelijke deel is pas later onderdeel geworden van suburbaan gebied, in 2012-2013 is de oostelijkste 5 kilometer naar een vijfstrooks weg met center turn lane verbreed.

Verkeersintensiteiten

De weg wordt grotendeels licht bereden met slechts 1.000 voertuigen per dag, maar in de westelijke wijken van Lehi stijgt dit explosief naar 35.000 voertuigen tot het einde van de weg.

Referenties


State routes in Utah



In vet state routes die langer dan 50 kilometer zijn.