State Route 74 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-74
Begin San Juan Capistrano
Einde Palm Desert
Lengte 112 mi
Lengte 179 km
Route

San Juan Capistrano

Lake Elsinore

Perris


Romoland

Homeland

Green Acres

Hemet

East Hemet

Mountain Center

Palm Desert

De State Route 74 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een oost-westroute door Southern California, vanaf San Juan Capistrano tot Palm Desert, twee verre suburbs van Los Angeles. De State Route 74 is 179 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 74 begint in de zuidelijke suburb San Juan Capistrano op de Interstate 5. Dit ligt ruim 80 kilometer ten zuidoosten van Los Angeles. Een klein deel in San Juan Capistrano is een 2x2 urban arterial, maar de weg gaat al snel de Santa Ana Mountains in. De weg volgt een mooie, maar bochtige route door dit bergachtige gebied, dat nogal een contrast is met de eindeloze verstedelijking in het vlakke land. Het hoogste punt van dit deel van de route ligt op ruim 800 meter hoogte, waarna een abrupte afdaling volgt naar Lake Elsinore.

Dit is onderdeel van het Inland Empire, deels behorend tot Riverside County, een uitgestrekt suburbaan gebied dat ver van Los Angeles ligt. In Lake Elsinore is de State Route 74 een reguliere enkelbaans weg. Er volgt een aansluiting met de Interstate 15, waarna de State Route 74 een vijfstrooks weg met center turn lane is naar Perris. Daar is de State Route 74 een klein stukje onderbroken door de Interstate 215.

De State Route 74 is daarna grotendeels een vierstrooks weg zonder rijbaanscheiding tot Hemet, een klein stedelijk gebied van 100.000 inwoners dat nogal ver van freeways ligt. Bij Hemet is de weg een eindje met de State Route 79 dubbelgenummerd. Oostelijk van Hemet bestaat het landschap uit het bergachtige San Bernardino National Forest. De weg stijgt bij Mountain Center tot ruim 1.400 meter hoogte. Dit deel is bochtig, steil en secundair in karakter. Het is echter wel de enige weg in deze regio. Aan de oostkant wordt het gebied droger en woestijnachtig, onderdeel van de Colorado Desert. De weg daalt af naar Palm Desert en eindigt daar.

Geschiedenis

De State Route 74 is in de jaren '30 tot stand gekomen als oost-westroute ten zuiden van Los Angeles. Tegenwoordig is het een soort tangentiële verbinding ten zuiden en oosten van de regio Los Angeles, waardoor de weg enig doorgaand belang heeft, mede omdat het één van de weinige wegen door de Santa Ana Mountains is. Het deel tussen San Juan Capistrano en Lake Elsinore geldt als één van de meest onveilige wegen in California. De weg is maar weinig opgewaardeerd, afgezien van een aantal poor boy highway verbredingen van 2 naar 4 rijstroken, deels 5 rijstroken met center turn lane. Maar weinig delen zijn een divided highway.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 45.000 voertuigen in San Juan Capistrano, wat daalt naar 11.000 voertuigen op de route door de Santa Ana Mountains. Tussen Lake Elsinore en Perris telt de weg circa 25.000 voertuigen, en 25.000 tot 33.000 voertuigen tot aan Hemet. Oostelijk van Hemet rijdt een stuk minder verkeer, veelal slechts 3.000 voertuigen per dag.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.