State Route 75 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
California 75.svg
SR-75 CA map.png
SR-75
Begin Imperial Beach
Einde San Diego
Lengte 13 mi
Lengte 21 km
Route

Afslagsymbool.svg I-5.svg

Centrum.svg Imperial Beach

Centrum.svg San Diego

Brug.svg San Diego-Coronado Bridge

Knooppuntsymbool.svg I-5.svg

De State Route 75 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een noord-zuidroute door de regio San Diego en is 21 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 75 begint nabij Imperial Beach op een aansluiting met de Interstate 5, 5 kilometer ten noorden van de grens met Mexico. De weg is een belangrijke urban arterial door Imperial Beach met 2x3 rijstroken. De weg voert dan langs het Silver Strand, een smalle landtong met brede zandstranden. De weg telt hier 2x2 rijstroken. Men komt dan in Coronado uit, waarna de weg weer naar het oosten af buigt en via de hoge San Diego-Coronado Bridge over de San Diego Bay gaat. Daarna sluit de brug vloeiend aan op de Interstate 5 met een half stack.

Geschiedenis

De zogenaamde Silver Strand Highway is begin jaren '20 aangelegd als route over het Silver Strand. Deze opende in 1924 voor het verkeer. Sinds 1964 is deze weg als de State Route 75 genummerd. In 1969 opende de San Diego-Coronado Bridge voor het verkeer, waarmee de bereikbaarheid van Coronado fors verbeterd werd. Tevens opende toen het knooppunt met de I-5 in San Diego. In de jaren '80 is de weg deels ongelijkvloers gemaakt over het Silver Strand.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 66.000 voertuigen bij de aansluiting met de I-5 nabij Imperial Beach. Dit daalt vervolgens vrij snel naar zo'n 25.000 voertuigen in Imperial Beach en 17.000 voertuigen over het Silver Strand. Dit stijgt weer naar 38.000 voertuigen in Coronado en 74.000 voertuigen op de San Diego-Coronado Bridge.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.