State Route 78 in Rhode Island

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rhode Island 78.svg
Blank.png
SR-78
Begin Stonington
Einde Westerly
Lengte 4 mi
Lengte 7 km
Route

Connecticut

Afslagsymbool.svg1 High Street

Afslagsymbool.svg1 Ashaway Road

Afslagsymbool.svg2 Oak Street

Afslagsymbool.svg US 1.svg

De State Route 78 is een state route en freeway in de Amerikaanse staat Rhode Island. De snelweg vormt de bypass van het stadje Westerly en is 7 kilometer lang.

Routebeschrijving

State Route 78 begint net over de grens in Connecticut op State Route 2 en vormt daarna de noordelijke en oostelijke bypass van het stadje Westerly. De weg is geen echte freeway, maar een ongelijkvloerse super two met gescheiden rijbanen. Dit wegprofiel is vrij ongebruikelijk in de Verenigde Staten. State Route 78 eindigt op de US 1.

Geschiedenis

Reeds midden jaren '50 werd voorgesteld om een 2x2 bypass rond Westerly aan te leggen. De planning was om de snelweg tussen 1961 en 1963 aan te leggen, maar gebrek aan geld vertraagden het project. Begin jaren '70 waren de kosten verder gestegen en had Rhode Island een budgetcrisis, waardoor de weg niet als volwaardige freeway aangelegd kon worden, wat inmiddels ook niet meer urgent was omdat de Interstate 95 in Rhode Island gereed was gekomen. De bypass is uiteindelijk in 1979 opengesteld voor het verkeer.

In 2019 is de afritnummering gewijzigd van een sequentiële afritnummering naar een afritnummering naar afstand.

Long Island Sound

Zie ook Long Island Sound verbinding.

In 1961 werd voorgesteld om State Route 78 te verlengen naar Riverhead op Long Island in de staat New York met een lange brugverbinding over het Long Island Sound. Dit project kwam echter nooit van de grond. Vanwege de extreme omrijfactor (de dichtstbijzijnde brug bevindt zich in New York City - 200 kilometer naar het westen) blijft verkeer hier afhankelijk van veerdiensten.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 16.300 voertuigen over de bypass.

Referenties