State Route 79 in Massachusetts

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
MA Route 79.svg
SR-79 MA map.png
SR-79
Begin Fall River
Einde Lakeville
Lengte 18 mi
Lengte 30 km
Route

Knooppuntsymbool.svg I-195.svg → Providence / New Bedford

Afslagsymbool.svg Davol Street

Afslagsymbool.svg Fall River US 6.svg

Afslagsymbool.svg Grand Army Highway US 6.svg

Afslagsymbool.svg Main Street

Knooppuntsymbool.svg MA Route 24.svg → Boston


Centrum.svg Assonett MA Route 24.svg

Centrum.svg Myricks MA Route 140.svg

Centrum.svg Lakeville

De State Route 79 is een State Route in de Amerikaanse staat Massachusetts. De weg vormt een noord-zuidroute vanaf Fall River tot Lakeville. Het deel in Fall River is een freeway. De weg is 30 kilometer lang.

Routebeschrijving

State Route 79 begint in het centrum van de stad Fall River en wordt vrijwel direct een freeway. Er is een aansluiting met Interstate 195, waarna de snelweg over een dubbeldeks viaduct langs Fall River loopt. De snelweg telt 2x2 rijstroken en mondt aan de noordzijde van Fall River uit op de State Route 24, die ook een freeway is, richting Boston.

State Route 79 lift een stukje op SR-24 mee tot Assonett, waarna de weg afsplitst en een secundaire weg noordoostwaarts tot Lakeville vormt.

Geschiedenis

Plannen om een snelweg langs de Taunton River in Fall River aan te leggen werden in 1947 aangekondigd. Het eerste deel opende ruim 10 jaar later, het noordelijkste deel in Fall River tussen Main Street en SR-24 in 1958. In 1965 opende het tweede deel, inclusief het dubbeldeks viaduct wat op I-195 aansluit. Dit viaduct werd over een oude spoorlijn aangelegd. Er was echter een ontbrekende schakel halverwege Fall River die pas in 1974 werd geopend.[1]

State Route 79 in Fall River na de sloop van het dubbeldeks viaduct.

Het dubbeldeks viaduct in Fall River is gesloopt en vervangen door een stadsweg met verkeerslichten. Het viaduct was in zeer slechte staat en de verkeersintensiteiten zijn niet hoog genoeg om een volledige vervanging te rechtvaardigen. Op 13 september 2013 begon dit project, dat $ 200 miljoen kostte.[2] In 2015 was het viaduct verdwenen.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 25.000 voertuigen over het dubbeldeks viaduct in Fall River en 22.000 voertuigen in het noorden van de stad.

Referenties