State Route 7 in Alaska

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Alaska 7 shield.svg
SR-7 AK map.png
SR-7
Begin Ketchikan
Einde Haines
Lengte 37 + 34 + 39 + 40 mi
Lengte 60 + 55 + 63 + 64 km
Route

Centrum.svg Ketchikan

Centrum.svg Knudson Cove


Centrum.svg Petersburg


Centrum.svg Juneau

Centrum.svg Echo Cove


Centrum.svg Haines

Flag of Canada.svg

De State Route 7 is een state route in de Amerikaanse staat Alaska. De weg bestaat uit vier delen in het zuidoosten van de staat, waarvan het middelste deel de hoofdstad Juneau aandoet. De gecombineerde lengte is 242 kilometer.

Routebeschrijving

Tongass Highway

Het zuidelijke deel in de regio Ketchikan heet de Tongass Highway en is 60 kilometer lang. De weg loopt langs de westkust van Revillagigedo Island. Het is de zuidelijkste genummerde weg van Alaska. De weg verloopt door het stadje Ketchikan en eindigt even na Knudson Cove.

Mitkoff Highway

De Mitkoff Highway verloopt over Mitkof Island. Het eindpunt van de weg is het stadje Petersburg.

Glacier Highway

De weg verloopt dan door de hoofdstad Juneau. De omgeving bestaat uit bergen met gletsjers die bijna tot aan zee reiken. Tussen Juneau en de luchthaven telt de weg 2x2 rijstroken. De weg eindigt ten noorden van Juneau.

Haines Highway

Het derde en noordelijkste deel verloopt vanaf Haines aan de kust tot de grens met Canada. Dit deel heet de Haines Highway, die in British Columbia en Yukon verder loopt naar Haines Junction. De weg loopt door een spectaculair dal met 1.600 meter hoge bergen direct naast de weg. De grens met Canada ligt op 260 meter hoogte.

Alaska Marine Highway

Zie ook Alaska Marine Highway.

De 4 delen van de State Route 7 worden verbonden via de Alaska Marine Highway, een veerdienst die de gehele kust van Alaska bedient. De boten leggen een afstand van 5.600 kilometer af en starten vanuit de Amerikaanse staat Washington om te eindigen in Dutch Harbor op de Aleutian Islands. Jaarlijks maken 100.000 voertuigen van de veerdienst gebruik.

Geschiedenis

Er is niet zoveel bekend over de geschiedenis van de State Route 7, omdat de wegen individueel op de eilanden ontwikkeld zijn. Het deel van de Haines Highway is in 1943 aangelegd door het Amerikaanse leger als alternatieve route naar de Pacifische Oceaan. Rond 2011 opende bij Lemon Creek een ongelijkvloerse aansluiting, de eerste in de regio Juneau.

Toekomst

Juneau is de grootste plaats in Noord-Amerika die niet over de weg bereikbaar is. Er zijn veerdiensten (Alaska Marine Highway) en vliegtuigen. Er is ook geen spoorverbinding naar Juneau. Om Juneau over de weg bereikbaar te maken is een nieuwe wegverbinding gepland, een project dat Juneau Access heet.[1]

Oorspronkelijk waren er twee mogelijke routes naar Juneau, een weg langs het Lynn Canal naar Haines / Skagway, of een route door de Taku River Valley, vanaf Juneau oostwaarts door Canada. Reeds begin jaren '70 werden deze alternatieven onderzocht. De route door de Taku River Valley viel af omdat de afstand tot de dichtstbijzijnde doorgaande weg - de Alaska Highway - via deze route meer dan 250 kilometer door wildernis bedraagt. Daarna concentreerde men zich op een route langs het Lynn Canal, een diep fjord dat naar Haines en Skagway loopt.

Begin jaren '70 werd een route langs de westkant van het Lynn Canal naar Haines overwogen, omdat de Haines Highway destijds de enige verbinding was naar het noorden. Later in de jaren '70 kwam daarbij de route naar Skagway bij, omdat de Klondike Highway eind jaren '70 gereedkwam als tweede noord-zuidroute in deze regio. Beide routes komen op de Alaska Highway in Yukon uit. Er werd destijds echter geen plan uitgewerkt voor de aanleg van de weg.

In 1994 werd het project weer herleefd, en in 1997 is een ontwerp-tracébesluit gepubliceerd, en in 2000 werd een voorkeursalternatief vastgesteld, een route langs de oostkant van het Lynn Canal. Verder kwam men destijds niet in het planproces. Later is weer een nieuw onderzoek uitgevoerd, het voorkeursalternatief van 2014 was een wegverbinding langs de oostkant van het Lynn Canal tot de Katzehin River, en vanaf daar twee korte veerdiensten naar Haines en Skagway. Deze verbinding is 80 kilometer lang en kost ongeveer $ 575 miljoen om aan te leggen.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 18.000 voertuigen in Ketchikan en 3.000 voertuigen ten noorden daarvan. Het noordelijkste deel bij Ketchikan verwerkt 250 voertuigen. De Mitkoff Highway verwerkt 10 voertuigen bij het beginpunt, 250 voertuigen halverwege en 4.500 voertuigen in Petersburg. Rond Juneau rijden 500 tot 1.000 voertuigen, piekend op 17.000 voertuigen in Juneau zelf. In Haines rijden 1.600 voertuigen, dalend naar 200 voertuigen bij de grens met Canada.[2]

Referenties

Hoofdwegen in Alaska

Alaska 1 shield.svgAlaska 2 shield.svgAlaska 3 shield.svgAlaska 4 shield.svgAlaska 5 shield.svgAlaska 6 shield.svgAlaska 7 shield.svgAlaska 8 shield.svgAlaska 9 shield.svgAlaska 10 shield.svgAlaska 11 shield.svgAlaska 98 shield.svg