State Route 7 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-7
Begin Calexico (MEX)
Einde Holtville
Lengte 7 mi
Lengte 11 km
Route

De State Route 7 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een korte noord-zuidroute vanaf de grens met Mexico bij Calexico tot de Interstate 8 bij Holtville. De weg is 11 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 7 begint op een groot grenscomplex op de grens met Mexico, een paar kilometer ten oosten van de Californische stad Calexico, en de Mexicaanse stad Mexicali, die veel groter is. De State Route 7 voert noordwaarts door geïrrigeerde landbouwgebieden en is een 2x2 divided highway. De State Route 7 eindigt op de aansluiting met de Interstate 8 ten zuiden van Holtville.

Geschiedenis

De grensovergang is in 1996 aangelegd en opende op 2 december 1996 voor het verkeer. De State Route 7 liep toen alleen vanaf de Mexicaanse grens tot het eerste kruispunt met de State Route 98. In de periode 2004-2005 is het ontbrekende deel tussen de State Route 98 en de Interstate 8 nabij Holtville aangelegd en kostte destijds $ 64,5 miljoen. De aansluiting met de I-8 is toen omgebouwd van diamant tot parclo. De aansluiting bediende oorspronkelijk alleen Holtville en agrarisch gebied.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks gebruiken 2.500 voertuigen de grensovergang. Het deel tussen de State Route 98 en de I-8 telt 6.200 voertuigen per dag.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.