State Route 7 in New Jersey

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-7
Begin Jersey City
Einde Nutley
Lengte 5 + 4 mi
Lengte 9 + 7 km
Route

Jersey City

Kearny

Belleville


Belleville

Nutley

De State Route 7 of SR-7 is een state route in de Amerikaanse staat New Jersey. De weg vormt een route door het stedelijk gebied in het noordoosten van de staat en bestaat formeel uit twee delen, van Jersey City tot Belleville en een deel van Belleville tot Nutley. De State Route 7 is 9 en 7 kilometer lang.

Routebeschrijving

De oorspronkelijke Wittpenn Bridge over de Hackensack River (vervangen 2021).

De State Route 7 begint op Tonnele Circle in Jersey City. Dit is een complexe aansluiting en rotonde met de US 1 en US 9. De eerste 3 kilometer is een snelwegachtige weg tussen Jersey City en Kearny. Dit deel kent een grote hefbrug over de Hackensack River. De State Route 7 gaat daarna onder de Interstate 95 door en verloopt dan op de county grens in Kearny en North Arlington. De weg steekt daarna de Passaic River over en eindigt in de stad Belleville.

Het tweede deel begint op korte afstand van het eerste deel en voert van zuid naar noord. De weg vormt hier een vierstrooks weg door Belleville en een brede tweestrooks weg door Nutley. De State Route 7 eindigt daarna in Nutley op Kingsland Road, net voor de State Route 3.

Geschiedenis

De State Route 7 volgt de historische Belleville Turnpike door de moerassen tussen Jersey City en Belleville, die in 1759 opende als turnpike. In de hernummering van state routes in New Jersey in 1927 werd het nummer State Route 7 toegekend aan een route van Jersey City tot Paterson. Het noordelijk einde is daarna een aantal keer gewijzigd en eindigt sinds 1953 op het huidige eindpunt in Nutley.

In 1790, 1841 en 1915 zijn bruggen over de Passaic River in Belleville gebouwd. De huidige Belleville Turnpike Bridge opende in 2002 voor het verkeer.

Tussen 1927 en 1930 is de Wittpenn Bridge over de Hackensack River in Jersey City aangelegd. Deze enorme hefbrug is op 5 november 1930 opengesteld voor het verkeer. Tussen 2011 en 2021 is deze brug vervangen voor $ 500 miljoen.[1][2][3] De nieuwe brug opende op 2 oktober 2021 voor het verkeer.[4]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 50.000 voertuigen over de Wittpenn Bridge in Jersey City.

Referenties