State Route 7 in New York

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-7
Begin Conklin
Einde Hoosick
Lengte 180 mi
Lengte 290 km
Route

Pennsylvania

Conklin

Binghamton


Binghamton Expressway

Robinson Street

→ Scranton / Syracuse

Bevier Street

Phelps Street

→ Albany


Port Crane

Afton

Bainbridge

Sidney

Oneonta

Worcester

Cobleskill

Rotterdam

Schenectady


Albany Northern Bypass

→ Albany / Montréal

Loudon Road

→ Albany / Cohoes

Troy


Hoosick

Vermont

De State Route 7 is een State Route in de Amerikaanse staat New York. De weg vormt een oost-westverbinding in het midden van de staat en loopt vanaf Conklin via Binghamton naar de agglomeratie Albany, en dan tot aan de grens met Vermont. Het grootste deel loopt parallel aan de Interstate 88. De route is 290 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 7 bij Troy.

De weg begint op de grens met Pennsylvania en loopt dan naar het dal van de riiver de Susquehanna. De weg loopt dan parallel aan de Interstate 81 naar de stad Binghamton, waar men de State Route 17 kruist, een snelweg die in de toekomst de Interstate 86 moet worden. De weg loopt dan naar het noorden en slaat even ten noorden van Binghamton af naar het noordoosten, om dan parallel aan de Interstate 88 naar Schenectady te lopen. De weg loopt veelal niet meer dan een kilometer van de snelweg, en de rivier de Susquehanna stroomt langs de route.

Men komt niet echt door grote plaatsen, Oneonta is de grootste plaats op de route. Men kruist talloze State Routes, maar geen andere wegen behalve de I-88. Het landschap is bebost en heuvelachtig, onderdeel van de Catskill Mountains. Even voor Schenectady wordt het landschap vlakker, en bij de suburb Rotterdam kruist men de New York State Thruway, hier onderdeel van de Interstate 90, die vanaf het westen komt en naar Albany loopt. De weg loopt dan door Schenectady, het tweede centrum van de agglomeratie Albany, en kruist hier de Interstate 890. Daarna loopt de weg naar het oosten, als de belangrijke Troy-Schenectady Road.

Men kruist de Interstate 87 en de weg vormt daarna zelf een snelweg, met 2+3 rijstroken, en verbindt de Interstate 787 met de I-87. Men komt dan door de noordelijke suburbs van Albany, zoals Watervliet. Men kruist dan de I-787 via een klaverblad, waarna de weg de rivier de Hudson oversteekt, waarna het snelweggedeelte in Troy eindigt. De weg eindigt dan op de grens met de staat Vermont.

Geschiedenis

In 1981 opende de Collar City Bridge over de Hudson River in Troy voor het verkeer. Vervolgens is de snelweg westwaarts naar de I-87 aangelegd, die in 1986 is opengesteld, zodat Albany een noordelijke bypass kreeg.

Referenties


Expressways in Albany

Interstate 88Interstate 90Interstate 787Interstate 890SR-7SR-85