State Route 7 in Ohio

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
OH-7.svg
SR-7 OH map.png
SR-7
Begin Chesapeake
Einde Conneaut
Lengte 292 mi
Lengte 470 km
Route

Centrum.svg Chesapeake US 52.svg

Centrum.svg Proctorville

Centrum.svg Crown City

Centrum.svg Gallipolis US 35.svg

Centrum.svg Pomeroy US 33.svg

Centrum.svg Tupper Plains

Centrum.svg Coolville

Centrum.svg Belpre US 50.svg

Centrum.svg Marietta I-77.svg

Centrum.svg Reno

Centrum.svg Newport

Centrum.svg Matamoras

Centrum.svg Sardis

Centrum.svg Hannibal

Centrum.svg Clarington

Centrum.svg Powhatan Point


freeway

Afslagsymbool.svg Shadyville

Afslagsymbool.svg Shadyville

Afslagsymbool.svg South Bellaire

Afslagsymbool.svg Bellaire

Afslagsymbool.svg North Bellaire

Afslagsymbool.svg I-470.svg

Afslagsymbool.svg Bridgeport

Junction.svg Martins Ferry

Junction.svg Martins Ferry

Junction.svg Martins Ferry

Afslagsymbool.svg Pattons Run Road

Afslagsymbool.svg Yorkville

Afslagsymbool.svg Tiltonsville

Afslagsymbool.svg Rayland

Afslagsymbool.svg Brilliant

Afslagsymbool.svg Georges Run

Afslagsymbool.svg Deandale

Afslagsymbool.svg Mingo Junction

Afslagsymbool.svg Altamont

Afslagsymbool.svg Steubenville


Centrum.svg Steubenville


freeway

Afslagsymbool.svg Weirton US 22.svg

Knooppuntsymbool.svg US 22.svg

Junction.svg Steubenville

Afslagsymbool.svg Pottery Addition

Afslagsymbool.svg Costonia

Afslagsymbool.svg Toronto

Afslagsymbool.svg North Toronto

Afslagsymbool.svg Empire


Centrum.svg Stratton

Centrum.svg Wellsville

Centrum.svg East Liverpool US 30.svgOH-11.svg

Centrum.svg Rogers

Centrum.svg North Lima I-76.svg

Centrum.svg Boardman US 224.svg

Centrum.svg Youngstown I-680.svgUS 422.svg

Centrum.svg Hubbard I-80.svg

Centrum.svg Hartford

Centrum.svg Kinsman

Centrum.svg Andover US 6.svg

Centrum.svg Conneaut I-90.svgUS 20.svg

De State Route 7 of OH-7 is een state route in de Amerikaanse staat Ohio. De weg vormt een lange noord-zuidroute vanaf Chesapeake tot Conneaut en verloopt daarbij een lang stuk door de vallei van de Ohio River, parallel aan de grens met West Virginia. Op het noordelijk deel van de route door de Ohio River Valley is het een mix van een freeway en 2x2 divided highway tussen Shadyside en East Liverpool. Daarna loopt de weg noordwaarts, parallel aan de grens met Pennsylvania en voert door de stad Youngstown. Met een lengte van 470 kilometer is OH-7 de langste state route in Ohio.

Routebeschrijving

OH-7 en US 22 bij Steubenville.

Ohio River Valley

OH-7 begint bij Chesapeake, tegenover de grotere stad Huntington in West Virginia als verlenging van de US 52. Een klein stukje is een 2x2 divided highway, waarna OH-7 overwegend een tweestrooks weg vormt door de bochtige en schilderachtige Ohio River Valley. De weg voert in noordoostelijke richting en volgt grotendeels de Ohio River Valley, vaak direct langs de rivier. Tal van bruggen over de Ohio River sluiten op OH-7 aan. De meeste plaatsen op de route zijn vrij klein. Van Pomeroy tot Belpre snijdt OH-7 een stukje af door het achterland, waarbij er tevens een dubbelnummering met de US 50 is. Dit deel is een 2x2 divided highway en voert langs de stad Parkersburg in West Virginia.

Iets noordelijker voert OH-7 door Marietta, één van de grotere plaatsen aan dit deel van de Ohio River aan de kant van Ohio. Er is een aansluiting op de Interstate 77. Na Marietta volgt een langer stuk met twee rijstroken dat door een dunner bevolkt deel van de vallei voert, de meeste plaatsen liggen aan de overzijde in West Virginia.

Ter hoogte van Moundsville, West Virginia wordt OH-7 een 2x2 divided highway. De weg voert als mooi gelegen snelweg door enkele kleine plaatsen aan de Ohio River. De snelweg voert parallel aan de stad Wheeling in West Virginia en geeft direct toegang tot de Interstate 470 en indirect via Bridgeport naar de Interstate 70. In Martins Ferry is de snelweg een stukje onderbroken door een aantal kruispunten. Noordelijker ligt een langer stuk freeway naar het stadje Steubenville. Parallel aan OH-7 ligt een spoorlijn en enkele oude fabriekscomplexen.

Door Steubenville zijn een aantal kruispunten. Er is vervolgens een korte dubbelnummering met de US 22. Daarna volgt een mix van kruispunten en ongelijkvloerse kruisingen tot East Liverpool, waar de Ohio River het noordelijkste komt in Ohio. Aan beide zijden van de Ohio River zijn regelmatig grote fabrieken en energiecentrales te vinden.

Northeast Ohio

In East Liverpool slaat OH-7 naar het noorden af en verlaat de Ohio River Valley. Een klein stukje van OH-7 valt samen met de freeway van de US 30/OH-11 ten noorden van East Liverpool. OH-7 vormt daarna een meer secundaire route parallel aan OH-11 richting de stad Youngstown. Door de stedelijke regio van Youngstown is het veelal een reguliere stadsweg. Men kruist de Ohio Turnpike (I-76) ten zuiden van Youngstown en de Interstate 80 ten noorden van de stad. Daarna voert OH-7 nog 80 kilometer kaarsrecht naar het noorden, op enkele kilometers afstand parallel aan de grens met Pennsylvania. OH-7 is hier de oostelijkste noord-zuidroute van Ohio. De weg voert door een vlak plattelandsgebied dat bestaat uit een mix van bossen en weilanden. Ten zuiden van het havenstad Conneaut kruist men de Interstate 90, waarna OH-7 in Conneaut op de US 20 eindigt.

Geschiedenis

OH-7 heeft zijn oorsprong in de eerste wegnummering van 1912, toen het een zeer lange route was die de gehele loop van de Ohio River in de staat volgde, vanaf de grens met Indiana ten westen van Cincinnati tot de grens met Pennsylvania ten oosten van East Liverpool. In 1923 werd de route verlengd tot Conneaut, OH-7 was destijds ongeveer 755 kilometer lang. Echter met de introductie van de US Highways in 1926 werd het oost-westdeel omgenummerd, tot de US 50 tussen Elizabethtown aan de grens met Indiana tot Cincinnati, en de US 52 verder van Cincinnati tot Chesapeake.

Chesapeake - Proctorville

Oorspronkelijk verliep de US 52 bij Chesapeake over de voorganger van de huidige Robert C. Byrd Bridge naar Huntington. In 1970 opende echter de West Huntington Bridge voor het verkeer, waardoor de US 52 de staat West Virginia iets westelijker in kwam. Het oude deel bij Chesapeake werd onderdeel van OH-7, die daarmee een paar kilometer westelijker begon. Dit deel met 2x2 rijstroken opende in 1961 voor het verkeer. Oorspronkelijk was hier een verlenging verder naar het oosten gepland, zodat verkeer de gehele bebouwde kom van Chesapeake kon vermijden.

In twee fases opende in 2003 en 2006 de bypass van Proctorville, even ten oosten van Chesapeake. Het was gepland om dit aan te sluiten op de in 1961 opengestelde expressway langs Chesapeake, die op een verlenging voorbereid is.

Pomeroy

In 1968 opende de bypass van Pomeroy met twee rijstroken, die in 1976 verdubbeld is naar 2x2 rijstroken. Indertijd opende alleen de bypass tot de US 33 ten noorden van Pomeroy. Het deel aan de noordoostkant is in 2000 opengesteld met 2x2 rijstroken.

Coolville - Marietta

Tussen 1962 en 1966 is het deel tussen Coolville en Belpre naar 2x2 rijstroken verbreed, en valt samen met de US 50. In de eerste helft van de jaren '60 is ook het deel tussen Belpre en Marietta naar 2x2 rijstroken verbreed. Het deel tussen Marietta en Newport is ook nog enige tijd als de US 50N en later US 50 Alternate genummerd geweest.

Shadyside - East Liverpool

Vanaf circa 1960 begonnen stukken van OH-7 langs de Ohio River parallel aan de West Virginia Panhandle naar 2x2 rijstroken verbreed te worden, dit waren de vele trajecten tussen Shadyside en East Liverpool, een stuk van 100 kilometer langs de Ohio River dat in vele fases naar 2x2 rijstroken is verbreed, alhoewel niet alle delen een freeway zijn. De uitbouw gebeurde met kleine deeltrajecten waar later ook aansluitingen op de 2x2 delen zijn gebouwd. Tegen 1970 was een groot deel tussen Bridgeport en East Liverpool al van 2x2 rijstroken voorzien. Tot in de jaren '70 zijn de laatste delen naar 2x2 rijstroken verbreed, deels door de bebouwde kommen. Vanwege de hoogteverschillen konden geen reguliere knooppunten met I-70 en I-470 bij Bridgeport aangelegd worden. Via een afrit heeft men toegang tot I-470, maar I-70 is alleen via het centrum van Bridgeport te bereiken.

Verkeersintensiteiten

Referenties