State Route 7 in Virginia

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Virginia 7.svg
Blank.png
SR-7
Begin Alexandria
Einde Winchester
Lengte 72 mi
Lengte 116 km
Route

Centrum.svg Alexandria I-395.svg

Centrum.svg Falls Church

Centrum.svg Tysons Corner I-66.svgI-495.svg

Centrum.svg Reston

Centrum.svg Sterling

Knooppuntsymbool.svg Virginia 28.svg

Centrum.svg Ashburn

Centrum.svg Leesburg


freeway

Afslagsymbool.svg US 15.svg Business Route

Knooppuntsymbool.svg Virginia 267.svg Dulles Toll Road

Afslagsymbool.svg King Street

Afslagsymbool.svg Loudoun Street

Afslagsymbool.svg Paeonian Springs

Afslagsymbool.svg Hamilton

Afslagsymbool.svg Purcellville

Afslagsymbool.svg Round Hill


Centrum.svg Bluemont

Centrum.svg Berryville US 340.svg

Centrum.svg Winchester I-81.svgUS 11.svg

De State Route 7 is een state route in de Amerikaanse staat Virginia. De weg verloopt vanaf Alexandria tot Winchester en verloopt een groot deel door de voorsteden van Washington. De route is tussen Leesburg en Round Hill een freeway van 23 kilometer lengte. De totale route is 116 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 7 verloopt diagonaal door het verder radiale wegennet van voorstedelijk Washington. De route begint aan de zuidkant van de agglomeratie in Alexandria en voert noordwestwaarts en is de eerste circa 55 kilometer een divided highway door uitgestrekt voorstedelijk gebied. De route loopt deels op enige afstand parallel aan de Dulles Toll Road. In de oudere voorsteden is de State Route 7 een tweestrooks stadsweg, maar vanaf Tysons Corner tot Leesburg is de weg beter uitgebouwd met 2x2 tot 2x3 rijstroken. Er zijn knooppunten met de Interstate 66, Interstate 495 en Dulles Toll Road in Tysons Corner, één van de grootste werkcentra van de regio. De route verloopt veelal in rechte lijn naar Leesburg, de westelijkste grotere voorstad van Washington.

Vanaf Leesburg begint de freeway, die in eerste instantie de zuidelijke rondweg vormt met 2x2 rijstroken. Een klein stuk is met de US 15 dubbelgenummerd. Westelijk van Leesburg liggen nog een paar dorpen die langzaam uitgroeien tot verre voorsteden die nog los liggen van het continu bebouwde gebied. De snelweg eindigt bij Round Hill, waarna de SR-7 een divided highway is. De route doorkruist de Blue Ridge Mountains, een beboste bergketen die noord-zuid loopt. Westelijker bereikt men de Shenandoah Valley en eindigt de weg in het stadje Winchester, waar een aansluiting op de Interstate 81 is.

Geschiedenis

In de 18e eeuw is een turnpike door Snickers Gap in de Blue Ridge Mountain aangelegd, die een tolweg bleef tot in de 20e eeuw. De route is de historische route vanaf Washington naar de Shenandoah Valley. Vanaf de jaren 60 en 70 begon snelle suburbanisatie ten westen van Washington en de SR-7 was niet meer geschikt als forenzenroute vanwege de vele verkeerslichten. Daarom is de Dulles Toll Road en parallel aan gebouwd en verwerkt thans het meeste doorgaande verkeer tussen Washington en Leesburg. Al in de jaren 80 of eerder is de bypass rond Leesburg gerealiseerd. Eind jaren 90 is de snelweg tussen Leesburg en Round Hill aangelegd door de bestaande weg te verbreden.

Toekomst

Er zijn plannen om het deel in voorstedelijk Loudoun County om te bouwen tot een freeway door kruispunten om te bouwen tot ongelijkvloerse aansluitingen. Het gaat daarbij voornamelijk om het deel tussen de State Route 28 in Sterling en Leesburg, aangezien dit deel er het meest geschikt voor is, verder oostelijk is er meer bebouwing dichter bij de weg. Op 6 augustus 2018 opende de aansluiting met VA-659 in Belmont voor het verkeer.[1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 20.000 tot 40.000 voertuigen tussen Alexandria en Tysons Corner, met het drukste punt in Tysons Corner met maximaal 59.000 voertuigen. Het drukste punt van de weg ligt tussen Sterling en Leesburg, met 85.000 voertuigen ten westen van de SR-28. Rond Leesburg reden 50.000 tot 60.000 voertuigen, dalend naar 24.000 voertuigen bij Purcellville en 22.000 voertuigen op het rustigste punt verder tot Winchester.

Referenties

Expressways in Washington D.C.

Interstate 66Interstate 95 (VA) (VA) • Interstate 95 (MD) (MD) • Interstate 270Interstate 295Interstate 370Interstate 395 (VA)Interstate 395 (DC)Interstate 495 (VA) (VA) • Interstate 495 (MD) (MD)

US 50 John Hanson FreewayMD Route 4.svgMD Route 5.svgVirginia 7.svgSR-27 Washington BoulevardVirginia 28.svgSR-110 Jefferson Davis HighwayMD Route 200.svgSR-267 Dulles Airport Toll RoadVirginia 286.svgSR-295 Washington-Baltimore Parkway

Clara Barton ParkwayGeorge Washington Memorial ParkwaySuitland Parkway