State Route 82 in Ohio

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
OH-82.svg
SR-82 OH map.png
SR-82
Begin Elyria
Einde Masury
Lengte 89 mi
Lengte 143 km
Route

Centrum.svg Elyria

Centrum.svg Strongsville

Centrum.svg North Royalton

Centrum.svg Broadview Heights

Centrum.svg Macedonia

Centrum.svg Twinsburg

Centrum.svg Aurora

Centrum.svg Hiram

Centrum.svg Garrettsville

Centrum.svg Warren


Warren Outer Belt

Afslagsymbool.svg Market Street

Afslagsymbool.svg Parkman Road US 422.svg

Afslagsymbool.svg Mahoning Avenue

Afslagsymbool.svg Larchmont Avenue

Afslagsymbool.svg Elm Road

Afslagsymbool.svg Market Street

Afslagsymbool.svg Niles-Cortland Road

Knooppuntsymbool.svg OH-11.svg


Centrum.svg Masury

De State Route 82 of OH-82 is een state route en gedeeltelijke freeway in de Amerikaanse staat Ohio. De weg vormt een oost-westroute vanaf Elyria via Warren naar Masury aan de grens met Pennsylvania. De weg verloopt door de zuidelijke voorsteden van Cleveland, maar het oostelijkste deel van Warren tot de grens met Pennsylvania is het belangrijkste. De weg is 143 kilometer lang.

Routebeschrijving

State Route 82 begint net buiten Elyria en verloopt oostwaarts door de buitengebieden van de regio Cleveland. Delen van de route verlopen door voorsteden maar de weg heeft weinig belang, het is een onderliggende schakel. Een vrij groot deel loopt parallel aan de Ohio Turnpike (I-80). Het belangrijkste deel is de Warren Outer Belt, een 22 kilometer lang stuk freeway rond de stad Warren. De route is hier deels met de State Route 5 dubbelgenummerd. Het snelwegdeel eindigt op de State Route 11 ten oosten van Warren, maar daarna is de State Route 82 een divided highway die grotendeels, maar niet volledig ongelijkvloerse is tot in Masury aan de grens met Pennsylvania.

Geschiedenis

In 1931 opende de monumentale Brecksville-Northfield High Level Bridge over de Cuyahoga River voor het verkeer. Dit is een grote betonnen boogbrug met een hooggelegen dek. De brug is 44 meter hoog.

In 1958-1959 is de 2x2 divided highway tussen Warren en de grens met Pennsylvania opengesteld. Dit was een gehele nieuwe route, ten zuiden van de voormalige weg. De bypass van Warren is in 1970-1971 opengesteld en heeft sinds 1976 freeway status.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Freeways in Youngstown

I-76.svg I-80.svg I-680.svg US 422.svg OH-5.svg OH-11.svg OH-82.svg OH-193.svg OH-711.svg