State Route 83 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
California 83.svg
SR-83 CA map.png
SR-83
Begin Chino Hills
Einde Upland
Lengte 14 mi
Lengte 23 km
Route

Afslagsymbool.svg California 71.svg → Corona / Pomona

Centrum.svg Chino

Afslagsymbool.svg California 60.svg → Pomona / Riverside

Centrum.svg Ontario

Centrum.svg Upland

Afslagsymbool.svg I-10.svg → Los Angeles / San Bernardino

De State Route 83 is een State Route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een korte noord-zuidroute door het verstedelijkte deel van het 'Inland Empire' ten oosten van Los Angeles. De weg staat ook wel bekend als Euclid Avenue en verloopt vanaf Chino Hills tot Upland. De State Route 83 is 23 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 83 begint in Chino Hills op een aansluiting met de State Route 71, de freeway van Corona naar Pomona. De State Route 83 voert noordwaarts, door het enige gebied in de wijde regio waar nog veeteelt op grote schaal plaatsvindt. Dit deel van de State Route 83 is deels nog enkelbaans en verloopt lang Chino Airport. In Chino is een aansluiting op de State Route 60, de Pomona Freeway. Noordelijk daarvan is de omgeving dichtbebouwd en voert de weg door de grote voorstad Ontario. De weg heeft een brede middenberm door een deel van Ontario. In de suburb Upland eindigt de State Route 83 op de San Bernardino Freeway (I-10).

Geschiedenis

De oorspronkelijke State Route 83 verliep nog wat verder noordwaarts tot de Foothill Freeway (I-210) in Upland, maar het deel tussen de I-10 en I-210 in Upland is overgedragen aan de lokale overheid. Het deel van Euclid Avenue in Ontario is sinds 2005 een historic district. De State Route 83 is voornamelijk een urban arterial en heeft weinig doorgaand belang omdat het doorgaande verkeer in deze regio voornamelijk oost-west georiënteerd is.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 25.000 tot 30.000 voertuigen over de State Route 83, piekend op 41.000 voertuigen bij de aansluiting met de Pomona Freeway (SR-60). Het enkelbaans deel ten zuiden van Chino is overbelast.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.