State Route 86 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-86
Begin Calexico
Einde Indio
Lengte 91 mi
Lengte 146 km
Route

Calexico

→ San Diego / Yuma

El Centro

Imperial

Brawley

Westmorland

Mecca


freeway

Thermal

Coachella

Indio

→ Los Angeles

De State Route 86 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een noord-zuidroute door Southern California, vanaf Calexico via El Centro naar Indio. De route is 146 kilometer lang.

Routebeschrijving

Het zuidelijk deel van State Route 86 is wat secundair in karakter. De weg begint net ten noorden van Calexico op de State Route 111 en verloopt daarna door de stad El Centro, waar men de Interstate 8 kruist. Noordelijker verloopt de weg naar Brawley. Deze route voert door de Imperial Valley, een geïrrigeerd vlak landbouwgebied. Vanaf Brawley is de State Route 86 een 2x2 divided highway en verloopt langs de westkant van de Salton Sea, een zoutmeer. Dit deel verloopt door de hete woestijn. Noordelijk van de Salton Sea bereikt men dan de Coachella Valley, ook een geïrrigeerd gebied, met wat industrie. Vanaf Thermal is de State Route 86 een substandaard freeway tot aan de Interstate 10 in Indio.

Geschiedenis

Tot 1964 was de weg als de US 99 genummerd. Later werd het noordelijk deel bij Indio als de 86S Expressway genummerd, een ongebruikelijk wegnummer. De suffix "S" sloeg op supplemental. De State Route 86S hield eind 2012 op te bestaan en is sindsdien alleen nog als de State Route 86 genummerd. De weg is van belang voor vrachtverkeer naar Mexico, men kan de drukke grensovergangen bij San Diego/Tijuana vermijden.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.