State Route 87 in North Carolina

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-87
Begin Southport
Einde Eden
Lengte 237 mi
Lengte 381 km
Route

Southport

Boiling Spring Lakes

Winnabow

Northwest

Elizabethtown

Tar Heel


Fayetteville freeway

→ Florence / Richmond

Owen Drive

Business Route 95 /

Gillespie Street

Robeson Street

Hay Street

Bragg Boulevard


Fayetteville

Spring Lake

Sanford

Pittsboro

Saxapahaw

Graham

Burlington

Glen Raven

Altamahaw

Reidsville

Wentworth

Eden

Virginia

De State Route 87 is een state route in de Amerikaanse staat North Carolina. De weg vormt een noord-zuidroute door het zuidoosten en midden van de staat en is grotendeels een plattelandsweg, maar is in de stad Fayetteville een freeway. De totale route is 381 kilometer lang, het is daarmee de op één na langste state route van North Carolina.

Routebeschrijving

De SR-87 begint in Southport, gelegen aan de Atlantische kust ten zuidwesten van de stad Wilmington. De weg verloopt in noordwestelijke richting door de vlakke en bosrijke kuststreek. Dit gebied kent geen grotere plaatsen, de weg passeert westelijk van Wilmington langs. Na zo'n 150 kilometer platteland bereikt men de stad Fayetteville. De SR-87 is tussen de Interstate 95 en de noordkant van Downtown Fayetteville een freeway met 2x2 rijstroken. De snelweg vormt een korte bypass van het centrum, en is noordelijker een 2x2 urban arterial door de noordelijke wijken van Fayetteville en Fort Bragg.

De weg verloopt dan zo'n 120 kilometer in noordelijke richting naar Burlington. De enige andere grotere plaats op de route is Sanford, waar men een aantal US Highways kruist. Het gebied is vrij vlak en bosrijk. In Burlington kruist men de Interstate 40 en Interstate 85. Via Reidsville en Eden legt de weg dan de resterende 60 kilometer af tot de grens met Virginia. De State Route 87 in Virginia gaat dan verder naar Ridgeway.

Geschiedenis

Er is niet zoveel bekend over de geschiedenis van de State Route 87. De route werd in 1939 gecreëerd. De oorspronkelijke freeway in Fayetteville was in eerste instantie alleen een stuk freeway met 3 aansluitingen langs het centrum. Het deel tussen de I-95 en het centrum is pas later aangelegd. Circa 1998 kwam het deel tussen de I-95 en de US 301 ten zuiden van downtown gereed, en een ontbrekende schakel van 2 kilometer tussen de US 301 en de Downtown Bypass opende circa 1999 voor het verkeer.

Verkeersintensiteiten

In 2012 reden dagelijks 21.000 voertuigen tussen de I-95 en het centrum van Fayetteville en 25.000 tot 35.000 voertuigen rond het centrum.[1]

Referenties

Freeways in Fayetteville

All-American Freeway