State Route 8 in Michigan

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M-8
Begin Detroit
Einde Detroit
Lengte 6 mi
Lengte 9 km
Route

Detroit


→ Detroit / Farmington Hills

Woodward Avenue

Oakland Avenue

→ Detroit / Flint

Davison Street

De State Route 8 of M-8 is een State Route en Freeway in de Amerikaanse staat Michigan. De snelweg ligt in de agglomeratie Detroit en vormt een korte oost-westroute in de stad.

Routebeschrijving

De weg begint als de zesstrooks Davison Avenue aan de Interstate 96 in Detroit. Vanaf daar loopt de weg naar het oosten, tot aan de SR-10, de Lodge Freeway. Vanaf hier wordt de M-8 zelf ook een snelweg, de Davison Freeway. De snelweg telt 2x4 rijstroken en ligt beneden maaiveld. Het snelweggedeelte passeert door Highland Park, dat gehele grenst aan Detroit en Hamtramck, een andere stad die is omsloten door Detroit. Aan het eind van het snelweggedeelte kruist men de Interstate 75, de Chrysler Freeway.

Geschiedenis

De snelweg was de eerste verdiepte stedelijke snelweg ter wereld, en is op 24 november 1942 geopend voor het verkeer met 2x3 rijstroken. De weg kende toen geen vluchtstroken en alleen een smalle grasmiddenberm. Dit gedeelte werd inclusief het betonnen wegdek in dezelfde staat gelaten voor de komende 54 jaar. In 1996 werd de weg verbeterd, naar Interstate Highway standaarden, met een extra rijstrook en vluchtstroken.

Verkeersintensiteiten

De verkeersintensiteiten liggen rond de 60.000 voertuigen per etmaal.

Referenties


Freeways in Detroit

Interstate 75 Chrysler FreewayInterstate 94 Edsel Ford FreewayInterstate 96 Jeffries FreewayInterstate 275Interstate 375 Chrysler ExpresswayInterstate 696 Reuther Freeway

US 23SR-5 Haggerty ConnectorSR-8 Davison ExpresswaySR-10 Lodge FreewaySR-14SR-39 Southfield FreewaySR-53 Columbus FreewaySR-59