State Route 90 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-90
Begin Anaheim
Einde Los Angeles
Lengte 16 mi
Lengte 25 km
Route

Los Angeles

Culver Boulevard

Centinela Avenue

San Diego Freeway

Sepulveda Boulevard

Slauson Avenue

-route onderbroken-

La Habra

Fullerton

Brea

Yorba Linda

Anaheim

De State Route 90 of SR-90 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een oost-westroute in de regio Los Angeles en bestaat uit twee delen, een hoofdweg in de regio Anaheim, en een korte autosnelweg, de Marina Freeway in Los Angeles. De totale route is zo'n 25 kilometer lang, maar het snelweggedeelte is slechts 3 kilometer lang.

Routebeschrijving

De autosnelweg begint in Culver City, bij de kruising met Slauson Avenue. De weg telt 2x3 rijstroken en kruist een kilometer verderop de Interstate 405. Hierna verloopt de autosnelweg nog twee kilometer door tot Lincoln Boulevard in Los Angeles, vlakbij Marina del Rey, een havengebied voor pleziervaart. Er zijn twee afritten; naar Centinela Avenue en Culver Boulevard.

Een tweede deel van de route loopt door de oostelijker gelegen voorsteden Yorba Linda en Anaheim. Dit is echter een reguliere urban arterial, de Imperial Highway.

Geschiedenis

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de Slauson Freeway aan te leggen, die over de corridor van Slauson Avenue moest lopen. Omdat dit één van de oudere delen van Los Angeles is, was dit gebied al vroeg dichtbebouwd, en vanwege weerstand is besloten de autosnelweg niet aan te leggen. Een direct gevolg hiervan is dat de parallelle Santa Monica Freeway (I-10) ernstig overbelast is. Het stukje Marina Freeway is in de jaren '60 opengesteld en in 2007 ongeveer 800 meter westwaarts verlengd tot voorbij Culver Boulevard.

HOV

Zie ook Los Angeles HOV system.

De SR-90 heeft geen HOV lanes en die zijn ook niet gepland, omdat de oorspronkelijk voorziene snelweg nooit gebouwd is.

Verkeersintensiteiten

Ondanks het korte stukje snelweg maken nog 93.000 voertuigen dagelijks gebruik van de snelweg.

Externe links

Foto

Referenties


Freeways in de metropool Los Angeles

Santa Ana FreewayGolden State Freeway Santa Monica FreewaySan Bernardino FreewayInterstate 15Interstate 105Interstate 110Interstate 210Interstate 215Interstate 405Interstate 605Interstate 710

Glendale Freeway Antelope Valley Freeway Garden Grove Freeway Moorpark Freeway Terminal Island Freeway Costa Mesa Freeway Orange Freeway Pomona Freeway Chino Valley Freeway Corona del Mar Freeway Marina Freeway Riverside Freeway Hollywood FreewayVentura Freeway Terminal Island Freeway Arroyo Seco Parkway Ronald Reagan Freeway Santa Paula Freeway Laguna Freeway Ventura Freeway Hollywood Freeway Eastern Tollway Eastern Tollway Extension

State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.