State Route 92 in Hawaii

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
HI-92.svg
SR-92 HI map.png
SR-92
Begin Waikiki
Einde Honolulu
Lengte 9 mi
Lengte 15 km
Route

Centrum.svg Honolulu

Knooppuntsymbool.svg I-H1.svg

De State Route 92, beter bekend als de Nimitz Highway, is een state route in de Amerikaanse staat Hawaii, gelegen op Oahu. De weg is geheel gelegen in Honolulu en is 15 kilometer lang.

Routebeschrijving

Hawaii State Route 92.jpg

De weg begint in Waikiki, het belangrijkste toeristencentrum van Hawaii. Dit deel van de weg heet de Ala Moana Boulevard en steekt met een korte brug het Ala Wai Canal over. De weg loopt dan langs het Royal Hawaiian Center, een grote shopping mall. De weg voert dan langs het zakencentrum van Honolulu en heet vanaf hier de Nimitz Highway. Dit deel telt tot 2x4 rijstroken. De weg voert dan door het meer industriële westen van Honolulu en eindigt op het immense knooppunt met de Interstate H1.

Geschiedenis

De Ala Moana Boulevard en de Nimitz Highway zijn van oudsher belangrijke wegen in Honolulu. Waikiki begon zich vanaf de jaren '50 te ontwikkelen als een grootschalig toeristenoord, met de opkomst van het vliegtuig voor verre bestemmingen. De omgeving is hier sterk getransformeerd met dure hoteltorens. In de jaren '60 waren plannen om Ala Moana Boulevard vanaf Waikiki naar de Interstate H1 te verlengen, maar dit is nooit uitgevoerd.

Referenties


Highways in Hawaii

H-1H-2H-3H-201


Oahu

HI-61.svg HI-63.svg HI-64.svg HI-65.svg HI-72.svg HI-76.svg HI-80.svg HI-83.svg HI-92.svg HI-93.svg HI-95.svg HI-98.svg HI-99.svg