State Route 96 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-96
Begin Willow Creek
Einde Yreka
Lengte 147 mi
Lengte 236 km
Route

Willow Creek

Hoopa

Yreka

De State Route 96 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een noord-zuidroute door de wildernis van Northern California, vanaf Willow Creekt tot ten noorden van Yreka. De State Route 96 is 236 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 96 begint in het dorp Willow Creek op een kruispunt met de State Route 299. De weg voert noordwaarts door de wildernis. De plaatsen op de route zijn zeer klein en men kruist nauwelijks doorgaande wegen. De weg voert door dichtbeboste valleien. De hoogste bergen in de omgeving zijn tot 1.900 meter hoog. Het noordelijk deel van de route voert door de Siskiyou Wilderness, waarbij de weg naar het oosten afbuigt en in droger gebied komt. Ten noorden van Yreka eindigt de State Route 96 op de State Route 263, vlakbij de Interstate 5.

Geschiedenis

De State Route 96 is geen belangrijke doorgaande verbinding, er liggen geen plaatsen van enig belang op de route. De weg voert door afgelegen wildernis en is daarom wel de enige weg in de regio, maar doordat er geen plaatsen groter dan de 1.700 inwoners van Willow Creek op de route liggen, verwerkt de weg weinig verkeer en is dus ook nauwelijks opgewaardeerd.

Verkeersintensiteiten

Op grote delen van de route rijden niet meer dan 500 voertuigen per dag, op een vrij lang stuk halverwege zelfs slechts 200 voertuigen per dag. De State Route 96 is grotendeels een uitgestorven route door de wildernis.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.