State Route 98 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
California 98.svg
SR-98 CA map.png
SR-98
Begin Ocotillo
Einde Midway Wells
Lengte 57 mi
Lengte 92 km
Route

Afslagsymbool.svg I-8.svg

Centrum.svg Calexico California 111.svg

Afslagsymbool.svg I-8.svg

De State Route 98 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een oost-westroute parallel aan de grens met Mexico, vanaf de Interstate 8 bij Ocotillo via de stad Calexico tot de I-8 bij Midway Wells. De State Route 98 is 92 kilometer lang.

Routebeschrijving

Ten westen van het dorp Ocotillo begint de State Route 98 op een aansluiting met de Interstate 8, ruim 100 kilometer ten oosten van San Diego. Dit is net ten oosten van de grote rijbaansplitsing van de I-8. De weg voert door de Imperial Valley. Het laagst gelegen deel daarvan is geïrrigeerd met veel landbouw, maar de randen bestaan uit woestijn. Het laagste deel ten westen van Calexico ligt net onder zeeniveau. Calexico is de enige plaats op de route, waar de State Route 98 2x2 rijstroken telt, elders 1x2 rijstroken met tegenverkeer. Ten oosten van Calexico loopt de State Route 98 parallel aan het All-American Canal, een watervoorziening tussen de Colorado River en de Imperial Valley. De weg eindigt 50 kilometer ten westen van Yuma op een aansluiting met de I-8.

Geschiedenis

De State Route 98 is van oudsher een secundaire route, de doorgaande weg verliep oorspronkelijk noordelijker door El Centro, als onderdeel van de US 80. De State Route 98 had hier een secundair belang aan, en pas in 1956 was de gehele weg geasfalteerd. Tussen 1967 en 1971 is de Interstate 8 door de Imperial Valley aangelegd, zodat de State Route 98 altijd een secundair belang heeft, alhoewel de weg op de I-8 begint en eindigt.

Verkeersintensiteiten

Het grootste deel van de weg verwerkt niet meer dan 1.500 voertuigen per dag, maar de weg is in en rond Calexico aanzienlijk drukker, met 10.000 tot 25.000 voertuigen per dag. Dit is allemaal lokaal verkeer.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.