State Route 9 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
California 9.svg
SR-9 CA map.png
SR-9
Begin Santa Cruz
Einde Los Gatos
Lengte 38 mi
Lengte 62 km
Route

Centrum.svg Santa Cruz California 1.svg

Centrum.svg Felton

Centrum.svg Boulder Creek

Centrum.svg Saratoga California 35.svg

Centrum.svg Los Gatos California 17.svg

De State Route 9 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een secundaire route tussen Santa Cruz en Los Gatos bij San Jose. De weg is 62 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg begint in de kustplaats Santa Cruz op de State Route 1 en voert dan noordwestwaarts als enkelbaans weg door de ligt gesuburbaniseerde San Lorenzo Valley. De weg stijgt de Santa Cruz Mountains in en stijgt naar circa 800 meter hoogte ter hoogte van het kruispunt met de State Route 35. Daarna daalt men af naar Silicon Valley en voert de weg door dure suburbs als Saratoga en Los Gatos, waar de weg op de State Route 17 eindigt.

Geschiedenis

De weg heeft diverse aanpassingen in de wegnummering ondergaan, maar is verder niet opgewaardeerd, behalve een stukje urban arterial tussen Saratoga en Los Gatos. Een doorgaand belang heeft de State Route 9 niet, maar het is een belangrijke weg voor toerisme in de Santa Cruz Mountains.

Verkeersintensiteiten

Het deel tussen Santa Cruz en Boulder Creek is nog vrij druk met 15.000 tot 20.000 voertuigen per dag, maar het middendeel door de Santa Cruz Mountains telt niet veel meer dan 2.500 voertuigen per dag. Het stedelijke deel tussen Saratoga en Los Gatos telt 13.000 tot 18.000 voertuigen per dag, stijgend naar 35.000 voertuigen bij de aansluiting op de State Route 17.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.