Loop 336 in Texas

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf State Route Loop 336 in Texas)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Loop 336
Begin Conroe
Einde Conroe
Lengte 17 mi
Lengte 28 km
Route

Frazier Street

FM 1484

Beach Airport Road

Davis Street

FM 3083

FM 1314

Frazier Street

Sgt. Ed Holcomb Boulevard

Old Montgomery Road

Longmire Road

De Loop 336 is een loop en state route in de Amerikaanse staat Texas. De weg vormt de ringweg van Conroe in Montgomery County, 60 kilometer ten noorden van Houston. De ringweg is 28 kilometer lang.

Routebeschrijving

Loop 336 vormt een volledige ringweg rond Conroe, een kleine stad in de bossen van Montgomery County. De weg is vooral bedoeld voor doorgaand vrachtverkeer dat niet over de State Highway 105 door het centrum mag. Loop 336 kruist de Interstate 45 twee maal. De weg is bijna geheel gelijkvloers, alleen bij twee spoorkruisingen zijn viaducten met toe- en afritten gebouwd. Alleen de noordkant voert door dichtbebouwd gebied, de rest voert door bebost gebied rond Conroe. De weg varieert van twee tot vijf rijstroken, deels met center turn lane.

Geschiedenis

In de jaren '50 lag Conroe nog bijna 50 kilometer buiten het bebouwde gebied van de agglomeratie Houston en werd er lange tijd ook niet als onderdeel van gezien. Loop 336 is in de jaren '60 aangelegd als ringweg rond Conroe voor doorgaand vrachtverkeer. De explosieve groei van Houston en zijn voorsteden zorgden ervoor dat de stad steeds dichterbij kwam, en na 2000 was Conroe eigenlijk onderdeel van het bebouwde gebied van de agglomeratie Houston. De regio rond Conroe is steeds meer van exurbaan karakter geworden.

Verkeersintensiteiten

Loop 336 verwerkt tussen 10.000 en 25.000 voertuigen per dag. De drukste delen liggen nabij de aansluitingen met de Interstate 45. De noordelijke helft van Loop 336 verwerkt het meeste verkeer.

Referenties