Stolychne Shose

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
'
Begin Kyiv
Einde Kyiv
Lengte 21 km
Route

De Stolychne Shose (Oekraïens: Столичне шосе, Russisch: Столичное шоссе), vertaald de Capital Highway, is een stadsautoweg in Oekraïne. De weg vormt een noord-zuidroute vanaf Kyiv tot Obukhiv. In Kyiv vormt de weg een belangrijke stadsautoweg, buiten Kyiv wordt de weg gevormd door de R01. De weg is in totaliteit 21 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Stolychne Shose begint in het zuiden van Kyiv waar de Naberezhne Shose uit het centrum ter hoogte van de Pivdennyi Bridge overgaat in de Stolychne Shose. De weg telt dan 2x4 rijstroken en is een ongelijkvloerse weg tot het knooppunt met de Great Ring Road (BOD) in de zuidelijke buitenwijken. Hier splitst het verkeer zich in de beter uitgebouwde N01 naar Obukhiv, of de smallere vierstrooks R01 naar Obukhiv. Dit deel voert door bossen op de westoever van de Dnipro.

Geschiedenis

De weg is in 1975-1976 heraangelegd als een moderne autoweg die de primaire zuidelijke invalsweg van Kyiv vormt. Omstreeks 1986-1987 is het knooppunt met de R01 en N01 aangelegd. Er was één groot kruispunt halverwege de weg, die in 2012 ongelijkvloers is gemaakt met een viaduct met 2x3 rijstroken voor doorgaand verkeer.

Referenties


Belangrijke wegen van Kyiv

Small Ring Road (MOD) • Great Ring Road (BOD) • Kyiv Ring Road (KOD) • Naberezhne ShoseProspekt Mykoly BazhanaProspekt PeremohyStolychne Shose