Stung Treng Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Stung Treng Bridge

ស្ពានស្ទឹងត្រែង

Overspant Mekong
Rijstroken 1x2
Totale lengte 1.731 meter
Hoofdoverspanning 135 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 01-04-2015
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Stung Treng Bridge (Khmer: ស្ពានស្ទឹងត្រែង) is een kokerbrug in Cambodja, gelegen over de Mekong nabij Stung Treng in het noorden van het land.

Kenmerken

De Stung Treng Bridge is een 1.731 meter lange brug, bestaande uit een lange serie aanbruggen als liggerbrug en een hoofdbrug als kokerbrug. De brug heeft drie overspanningen van circa 135 meter lengte, de overige overspanningen zijn korter. De brug is onderdeel van de National Highway 9. Het is de noordelijkste brug over de Mekong in Cambodja, ongeveer 45 kilometer stroomafwaarts van de grens met Laos.

Geschiedenis

De brug is tussen 2011 en 2015 aangelegd als onderdeel van een project om een 143 kilometer lange wegverbinding aan te leggen tussen Stung Treng en Preah Vihear. Kaarten geven dit aan als de National Highway 64, maar persberichten spreken van National Highway 9.[1] De brug is aangelegd en gefinancierd door China[2] en is op 23 augustus 2014 voor het verkeer geopend.[3] De officiële inauguratie volgde op 1 april 2015. De brug was de vierde brug over de Mekong in Cambodja.

Zie ook

Referenties