Suitland Parkway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Suitland Parkway map.svg
-
Begin Washington, D.C.
Einde Forestville
Lengte 9 mi
Lengte 15 km
Route

Knooppuntsymbool.svg I-295.svg

Junction.svg Defense Boulevard

Afslagsymbool.svg Sumner Road / Stanton Road

Junction.svg Stanton Road

Afslagsymbool.svg Alabama Avenue

Junction.svg Naylor Road

Afslagsymbool.svg Branch Avenue

Afslagsymbool.svg Silver Hill Road

Afslagsymbool.svg Suitland Road

Junction.svg Forestville Road

Afslagsymbool.svg Patrick Avenue

Junction.svg MD Route 4.svg

De Suitland Parkway is een parkway in Washington, D.C. en Maryland. De weg is een afwisseling van kruispunten en ongelijkvloerse aansluitingen vanaf Washington naar de oostelijke voorsteden in Maryland. De route is 15 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Suitland Parkway begint op het knooppunt met de Interstate 295 in Washington. De weg telt veelal 2x2 rijstroken en is een afwisseling van ongelijkvloerse aansluitingen en kruispunten. De route is bochtig en verloopt door een parkachtige omgeving. Langs het middendeel van de route verloopt een verhoogde metrolijn parallel aan de Suitland Parkway. De parkway gaat onder de Interstate 495 door, maar er is geen directe aansluiting mee. Ter hoogte van Andrews Air Force Base eindigt de Suitland Parkway op de State Route 4.

Geschiedenis

De Suitland Parkway werd voor het eerst in 1937 gepland en is gedurende de tweede wereldoorlog aangelegd om militaire installaties te verbinden in de regio Washington. De weg opende op 9 december 1944 voor het verkeer. De route verbond Bollings Air Force Base met Andrews Air Force Base en indirect met het Pentagon. De route is opgenomen in het National Register of Historic Places (NRHP). De oostelijke helft was oorspronkelijk tweestrooks en is begin jaren 90 naar 2x2 rijstroken verbreed. De weg is vernoemd naar de voorstad Suitland in Maryland. Vrachtwagens zijn niet toegestaan op de Suitland Parkway.

Verkeersintensiteiten

In 2011 reden dagelijks 27.000 voertuigen bij het oostelijke einde bij Andrews Air Force Base. De rest is in het beheer van de National Parks Service en daar zijn geen verkeersintensiteiten van bekend.

Referenties


Expressways in Washington D.C.

Interstate 66Interstate 95 (VA) (VA) • Interstate 95 (MD) (MD) • Interstate 270Interstate 295Interstate 370Interstate 395 (VA)Interstate 395 (DC)Interstate 495 (VA) (VA) • Interstate 495 (MD) (MD)

US 50 John Hanson FreewayMD Route 4.svgMD Route 5.svgVirginia 7.svgSR-27 Washington BoulevardVirginia 28.svgSR-110 Jefferson Davis HighwayMD Route 200.svgSR-267 Dulles Airport Toll RoadVirginia 286.svgSR-295 Washington-Baltimore Parkway

Clara Barton ParkwayGeorge Washington Memorial ParkwaySuitland Parkway