Summerlin Parkway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Blank.png
-
Begin Las Vegas
Einde Summerlin
Lengte 6 mi
Lengte 10 km
Route

Knooppuntsymbool.svg I-215.svg → Las Vegas Beltway

Afslagsymbool.svg Anasazi Drive

Afslagsymbool.svg Town Center Drive

Afslagsymbool.svg Rampart Boulevard

Afslagsymbool.svg Durango Drive

Afslagsymbool.svg Buffalo Drive

Afslagsymbool.svg Rainbouw Boulevard

Knooppuntsymbool.svg US 95.svg → Las Vegas

De Summerlin Parkway is een parkway en freeway in de Amerikaanse staat Nevada, en vormt een korte oost-westsnelweg door het westen van Las Vegas. De snelweg is 10 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Summerlin Parkway verbindt de Interstate 215, die nog het nummer County Route 215 heeft, met de US 93, die naar het centrum van Las Vegas loopt. De snelweg verloopt door Summerlin, waarnaar het vernoemd is. De snelweg telt 2x2 rijstroken maar heeft een aanzienlijke ruimtereservering voor meer rijstroken.

Geschiedenis

De Summerlin Parkway werd oorspronkelijk gebouwd door de vereniging van huizenbezitters in Summerlin, een nieuwe suburb in het westen van Las Vegas. De initiële bouw omvatte de verbouwing van de aansluiting met de US 95 en een verlenging van de weg naar het westen met gescheiden rijbanen. In 1992 en 1994 werden de eerste ongelijkvloerse kruisingen aangelegd en in 2003 was de snelweg verlengd naar de Las Vegas Beltway, waarvan het ongelijkvloerse knooppunt in 2009. In 2005 en 2006 zijn de laatste kruispunten ongelijkvloers gemaakt.

Referenties


Freeways in Las Vegas

I-11.svgI-15.svgI-215.svgI-515 (NV).svg

US 93.svgUS 95.svgSummerlin Parkway