Superstrada Milano-Meda

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SS35.svg
Blank.png
Superstrada
Begin Milano
Einde Cermenate
Lengte 24 km
Route

Afslagsymbool.svg Milano-Via Vicenzo da Seregno

Afslagsymbool.svg Milano-Via Privata Senigallia

Knooppuntsymbool.svg A4 IT.svg

Afslagsymbool.svg Cormano

Afslagsymbool.svg Bollate

Knooppuntsymbool.svg A52 IT.svg

Afslagsymbool.svg Paderno Dugnano

Afslagsymbool.svg Palazzolo Milanese

Afslagsymbool.svg Nova Milanese

Afslagsymbool.svg Bovisio

Afslagsymbool.svg Binzago

Afslagsymbool.svg Cesano Maderno

Afslagsymbool.svg Meda

Afslagsymbool.svg Barlassina

Afslagsymbool.svg Lentate Sul Seveso

Afslagsymbool.svg Cermenate

De Superstrada Milano-Meda, onderdeel van de Strada Statale SS35 is een superstrada in Italië, gelegen in de agglomeratie Milano. De snelweg vormt een noord-zuidroute door het noordelijke stedelijke gebied van Milano, en loopt vanaf Milano via Meda naar Cermenate. De weg vervolgt dan als niet-superstrada naar Como. De route is 24 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in het noorden van de stad Milano, waar de Viale Enrico Fermi uit het centrum overgaat in de Superstrada Milano-Meda. De snelweg telt hier 2x2 rijstroken en loopt door dichtbebouwd gebied. De snelweg bedient de stad Milano zelf nog met twee aansluitingen, waarna het knooppunt met de A4 volgt, de snelweg van Torino naar Venezia. De 2x2-snelweg voert dan door de noordelijke voorsteden van Milano, die elk niet groot zijn, maar wel talrijk in aantal. Al vrij snel volgt het knooppunt met de A52, de tweede noordelijke bypass van Monza en Milano. De snelweg voert dan in vrij rechte lijn naar het noorden, door een dichtbebouwd gebied dat enigszins versnipperd is en niet volledig aan elkaar gegroeid is. Bij Meda buigt de snelweg iets naar het noordwesten af, en eindigt dan bij Cermenate. De SS35 gaat dan verder als enkelbaans hoofdweg naar Como.

Geschiedenis

De snelweg is een upgrade van oudere wegen, en is daarom enigszins substandaard. Het zuidelijke deel is geclassificeerd als een stadsweg met een maximumsnelheid van 70 km/h. Daarna geldt 80 km/uur.

Toekomst

Een deel van de Superstrada Milano-Meda is sinds 2015 onderdeel van de Pedemontana Lombarda (A36), een nieuwe oost-westsnelweg door het stedelijk gebied ten noorden van Milano, en zal een stuk op de bestaande SS35 meeliften, namelijk tussen Lentate Sul Seveso en Cesano Maderno over circa 10 kilometer.

Referenties


Weginfrastructuur in de regio Milano

A1 IT.svgA4 IT.svgA7 IT.svgA8 IT.svgA9 IT.svgA26 IT.svgA35 IT.svgA50 IT.svgA51 IT.svgA52 IT.svgA58 IT.svgA59 IT.svg

BreBeMiTangenziale Est Esterna di MilanoPedemontana LombardaSuperstrada Milano-MedaSS33SS36SS336SS671