Pacific Motorway (Sydney-Newcastle)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Sydney-Newcastle Freeway)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M1
Begin Beresfield
Einde Hornsby
Lengte 127 km
Route

Black Hill

Newcastle

West Wallsend

Awaba

Freemans Waterhole

Morisset

Wallarah Creek

Warnervale

Tuggerah

Ourimbah

Somersby

Kariong

Calga

Mount White

Hawkesbury River

Berowra

Windybanks

Mount Colah

Wahroonga

Zie ook: Pacific Motorway voor de autosnelweg in het zuidoosten van Queensland en het noordoosten van New South Wales.

De Pacific Motorway, voorheen de Sydney-Newcastle Freeway, is een motorway in New South Wales, Australië, die vanaf Sydney naar Newcastle verloopt. De autosnelweg stond vroeger ook wel bekend als de National Route 1 of de F3. De Pacific Motorway is 127 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg ter hoogte van de Mooney-Mooney Bridge.

De Pacific Motorway begint in het noorden van het stedelijk gebied van Sydney, bij Wahroonga aan de NorthConnex, die de autosnelweg met de Hills Motorway en Westlink verbindt. De autosnelweg telt 2x3 rijstroken en loopt noordwaarts, nog kortstondig door stedelijk gebied. De autosnelweg verloopt door heuvelachtig gebied met mediterrane vegetatie. Men steekt de Hawkesbury River over, feitelijk een baai van de Pacifische Oceaan. De Pacific Motorway slingert door het beboste platteland en bypasst vanaf Kariong de Central Coast een verstedelijkte kustzone.

Het gebied blijft heuvelachtig, met iets meer open gebieden. De Pacific Motorway heeft een vrij brede middenberm en loopt continu door bebost gebied. De middenberm kent ook vaak begroeiing. Tot Halloran telt de autosnelweg 2x3 rijstroken, hier slaat de A43 af naar het centrum van Newcastle. De Pacific Motorway zelf passeert op enige afstand ten westen van Newcastle. Bij Beresfield eindigt de autosnelweg op een rotonde. Hierna kan men via de New England Highway en de Pacific Highway verder richting Brisbane.

Geschiedenis

De planning van de autosnelweg begon in 1952, om de in 1928 gebouwde parallelle Pacific Highway te vervangen, die overbelast raakte en niet geschikt was voor grotere hoeveelheden verkeer. De orginele plannen voorzagen een directe route naar de centra van Sydney en Newcastle, maar omdat veel stedelijke snelwegen niet gebouwd werden, kwam de autosnelweg verder buiten de steden te eindigen. De autosnelweg werd vanaf het begin de Sydney-Newcastle Freeway genoemd.

De bouw van de autosnelweg begon in april 1963 tussen de Hawkesbury River en Mount White. Dit deel opende als een tolweg in juni 1965. In december 1967 opende een tweede fase tussen Berowra tot aan de Hawkesbury River. Het duurde echter tot april 1979 voordat de zesstrooks brug over de Hawkesbury River werd opengesteld. Naast deze brug liep reeds een oudere brug van de Pacific Highway. Gedurende de jaren '80 werd het zuidelijke deel van de snelweg in fases opengesteld. Begin jaren '90 werd het noordelijk deel opengesteld, waarbij het laatste deel tussen Minmi en Beresfield in december 1998 werd opengesteld.

Het middelste deel rondom de Hawkesbury River was oorspronkelijk een tolweg, tot 1990, toen de Australische overheid besloot dat alle National Highways tolvrij zouden moeten zijn. In de jaren '70 werd een wegnummersysteem ingevoerd om de freeway in en rond Sydney te onderscheiden. In 1973 werd het nummer F3 toegekend aan de Sydney-Newcastle Freeway. Alhoewel het nummer nooit op de bewegwijzering verscheen, werd deze administratief wel zo genummerd. Het nummeringssysteem van F-wegen werd eind jaren '80 opgeheven, maar de snelweg stond lange tijd nog wel als de F3 bekend.

Sinds augustus 2013 staat de snelweg bekend als de Pacific Motorway. Er is ook een Pacific Motorway vanaf Brisbane naar het zuiden, wellicht sluiten beide motorways ooit op elkaar aan. Tevens is bij de hernummering van wegen in New South Wales het nummer gewijzigd van de National Highway 1 naar de M1.

Verbredingen

In december 2004 kwam de eerste verbreding naar 2x3 rijstroken tussen de Hawkesbury River en Calga gereed. Tussen september 2008 en november 2009 kwam de verbreding van de snelweg tussen Wahroonga en de Hawkesbury River gereed, evenals een klein stukje tussen Calga en Kariong. Hiermee had 43 kilometer van de Pacific Motorway 2x3 rijstroken vanaf Sydney naar het noorden. Wanneer het deel tussen Somersby en Tuggerah naar 2x3 rijstroken is verbreed is onduidelijk, maar al voor 2005. In juni 2020 kwam de verbreding tussen Kariong en Somersby gereed. Op 13 juni 2020 kwam de verbreding tussen Tuggerah en Doyalson gereed.[1] Hiermee had 75 kilometer van de Pacific Motorway vanuit Sydney 2x3 rijstroken.

NorthConnex

De Pacific Motorway begon in de noordelijke suburbs van Sydney en sloot niet direct aan op de rest van het snelwegennet van Sydney. Het verkeer moest door 22 verkeerslichten over Pennant Hills Road. Om dit te verbeteren is het megaproject NorthConnex uitgevoerd, dat bestond uit een 9 kilometer lange tunnel die de Pacific Motorway met de Hills Motorway verbindt. De tunnel is op 31 oktober 2020 opengesteld voor het verkeer.[2][3]

Toekomst

Er zijn plannen voor een noordwaartse verlenging vanaf Beresfield tot de bestaande bypass van Raymond Terrace. Dit is een bypass van Newcastle. Met name in de zomer komen hier lange files vanwege vakantieverkeer voor. De bouw van dit deel begon op 16 januari 2024.[4] Het project een verlenging van 15 kilometer van de Pacific Motorway, inclusief een 2,6 kilometer lang viaduct over de Hunter River. De verlenging moet medio 2028 worden geopend.

Verkeersintensiteiten

De verkeersintensiteiten nemen naar het noorden toe geleidelijk af. Dagelijks rijden 89.000 voertuigen bij het zuidelijk einde in de noordelijke suburbs van Sydney, iets dalend naar 82.000 voertuigen op de brug over de Hawkesbury River en 76.000 voertuigen bij Mount White. Na Kariong dalen de intensiteiten naar 63.000 voertuigen en 71.000 voertuigen bij Wyong. Bij Wyee rijden nog 47.000 voertuigen en 36.000 voertuigen voor Newcastle.[5]

Referenties

Hoofdwegen en autosnelwegen in New South Wales

Autosnelwegen: Gore Hill FreewayWarringah FreewaySydney Harbour TunnelCahill ExpresswayEastern DistributorSouthern Cross DriveGeneral Holmes DriveLane Cove TunnelHills MotorwayCross City TunnelWestern MotorwayWestern DistributorSouth Western MotorwayM6 MotorwayWestlinkPacific MotorwayPrinces MotorwayNewcastle Inner City BypassHume MotorwayHunter ExpresswayWestern Sydney Airport Motorway

Hoofdwegen: Barrier HighwayBarton HighwayBruxner HighwayCarnarvon HighwayCastlereagh HighwayCobb HighwayFederal HighwayGreat Western HighwayGwydir HighwayHume HighwayIllawarra HighwayKamilaroi HighwayKings HighwayMid-Western HighwayMitchell HighwayMonaro HighwayNew England HighwayNewell HighwayOlympic HighwayOxley HighwayPacific HighwayPrinces HighwayRiverina HighwaySilver City HighwaySnowy Mountains HighwaySturt Highway