Symfoniebrug

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een symfoniebrug is een type brug, een kruising tussen een hangbrug en een tuibrug.

Kenmerken

Een symfoniebrug heeft de uiterlijke kenmerken van een hangbrug, met twee pylonen met één centrale hangkabel. Aan deze hangkabel hangen verticale tuien die het brugdek met de hangkabel verbinden. Een dergelijke constructie heeft een enkelvoudige brugpyloon met het brugdek aan beide zijden van de pyloon, de rijstroken liggen dus enige meters uit elkaar, verbonden door dwarsverbindingen (al dan niet in vakwerkvorm). Op deze manier zijn zeer grote overspanningen mogelijk. Ook is een alternatieve bouwmethode mogelijk waarbij het brugdek vanaf de pylonen in eerste instantie als een cantileverbrug begint met uiteindelijk een centrale overspanning die aan de tuien hangt.

Verschil met een hangbrug

Het grote verschil met een hangbrug is dat er sprake is van twee enkelvoudige brugpylonen met één centrale hangkabel, in tegenstelling tot hangbruggen die twee tweevoudige brugpylonen met twee hangkabels hebben. Sommige symfoniebruggen hebben echter zowel twee hangkabels als 2 tuikabels, dit is afhankelijk van de breedte van het brugdek. Met symfoniebruggen zijn bredere dekken mogelijk dan bij gewone hangbruggen, tot wel 60 meter breed.

Verschil met een tuibrug

Het verschil met een tuibrug is dat de tuien niet vanaf de centrale pylonen worden bevestigd in de waaier- of harpvorm, maar vanaf de centrale hangkabel naar beide brugdekken. Sommige ontwerpen hebben wel tuien vanaf de centrale pyloon, maar die reiken dan niet naar het middendeel van de overspanning om de hoogte van de pylonen te beperken. Dit is vooral afhankelijk van de breedte van het brugdek. Bij brede dekken zijn zowel tuien als hangkabels noodzakelijk.

Toepassing

De Brooklyn Bridge in New York City is een soort symfoniebrug.De Third Bosphorus Bridge in Istanbul is de eerste grote symfoniebrug ter wereld. Het ontwerp is overwogen voor de aanleg van de Hålogalandsbrug in Noorwegen, maar niet toegepast vanwege de hogere aanlegkosten. Het ontwerp wordt tevens overwogen voor een brugverbinding over het Storfjord nabij Ålesund.[1] Dit zou de grootste hangbrug ter wereld worden met een hoofdoverspanning van 2.300 meter, ruim 300 meter langer dan de huidige recordhouder, de Akashi Kaikyō Bridge in Japan. De techniek kan toegepast worden voor hoofdoverspanningen tussen 1 en 3 kilometer.

Voordelen

De voordelen zouden een snellere constructietijd en grotere stevigheid zijn. Met name de windbestendigheid, altijd een punt van aandacht bij hangbruggen, zou verbeterd kunnen worden tegen lagere kosten. Een ander voordeel is dat de pylonen minder hoog hoeven te zijn bij grote overspanningen. Kenmerkend aan tuibruggen is dat de pylonen hoger moeten zijn dan bij hangbruggen, wat de kosten drukt bij een symfoniebrug, omdat de langere overspanningslengte van een hangbrug combineert met een lagere pyloon voor een tuibrug. Als gekozen zou worden voor alleen een hangbrug liggen de kosten hoger en is de brug minder zwaar, waardoor een spoorlijn bijvoorbeeld minder makkelijk mogelijk is. Als gekozen zou worden voor alleen een tuibrug zouden zeer hoge pylonen nodig zijn, bij een overspanning van 1.000 meter zijn al pylonen van meer dan 300 meter hoogte nodig.

In andere talen

  • Engels (English): Symphony bridge
  • Noors (Norsk): Brusymfoni

Referenties