T3 (Zambia)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
T3
Begin Kapiri Mposhi
Einde Konkola (DRC)
Lengte 260 km
Route

Kapiri Mposhi

Ndola

Kitwe

Chingola

Chililabombwe

Konkola

De T3 is een trunk road in Zambia. De weg verloopt vanaf Kapiri Mposhi via de Copperbelt naar de grens met de Democratische Republiek Congo. Het is economisch de belangrijkste weg van Zambia en is 260 kilometer lang.

Routebeschrijving

De dubbelbaans T3 bij Ndola.

Bij Kapiri Mposhi slaat de T2 uit Lusaka naar het oosten af, en gaat de T3 verder noordwaarts. De weg voert door vlak gebied op 1.200 tot 1.300 meter hoogte. De regio staat bekend als de Copperbelt, een gebied waar koper wordt gewonnen. Het is één van de meest geïndustrialiseerde gebieden van Afrika ten zuiden van de Sahara (afgezien van Zuid-Afrika), met enkele grotere industriesteden. De T3 is tussen Ndola en Kitwe met 2x2 rijstroken uitgerust over 65 kilometer, en is één van de weinige dubbelbaans wegen in het deel van Afrika tussen Nigeria en Zuid-Afrika. Een snelweg is het echter niet. In Chingola slaat de T5 af naar het westen. De T3 bereikt na Konkola de grens met de Democratische Republiek Congo. Aan Congolese zijde gaat de N1 verder naar Lubumbashi. De grensovergang heeft grote complexen voor het vele vrachtverkeer.

Geschiedenis

Koper werd eind 19e eeuw ontdekt, waarna in de regio Copperbelt diverse industriële steden ontstonden, de grootste hiervan is Kitwe. Dit is tevens de tweede stad van Zambia. De stad bestaat nog maar sinds 1936. Het wegennet is sindsdien opgewaardeerd en de T3 is geasfalteerd, vermoedelijk als één van de eerste wegen in Zambia vanwege het industriële belang. De T3 is tussen Ndola en Kitwe vermoedelijk in de jaren '70 naar 2x2 rijstroken verbreed.

Het was gepland om de T2-T3 tussen Lusaka en Ndola ook te verdubbelen naar 2x2 rijstroken. In 2013 werd aangekondigd dat het project aanbesteed zou worden.[1] Het project is in 2022 echter geschrapt om een naderende schuldencrisis af te wenden.[2] In 2023 werd echter gesproken dat het project met nieuwe kredieten uit China hervat zou worden.[3]

Referenties

Trunk Routes in Zambia

T1T2T3T4T5T6