TF-2 (Spanje)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
TF-2
Begin Santa Cruz de Tenerife
Einde La Laguna
Lengte 5 km
Route

→ Santa Cruz / Los Cristianos

Barranco Grande

Sobradillo

Taco

Polígono Industrial

→ Santa Cruz / Puerto de la Cruz

De TF-2, ook bekend als de Autovía Interconexión Norte-Sur, is een autovía in Spanje, in het beheer van het eiland Tenerife. De autosnelweg vormt een westelijke bypass van de stad Santa Cruz de Tenerife over een lengte van 5 kilometer.

Routebeschrijving

De TF-2 ligt als westelijke bypass van Santa Cruz de Tenerife en volgt een bochtige route met 4 tot 6 rijstroken door de westelijke buitenwijken en voorsteden. De autosnelweg kent behoorlijk grote hellingen. De TF-2 verbindt de snelwegen TF-1 en TF-5.

Geschiedenis

De TF-2 is vermoedelijk in de jaren '80 aangelegd. Er zijn weinig details bekend van de aanleg van de TF-2.

De aansluiting op de TF-5 ten westen van Santa Cruz is een aansluiting met rotondes. In 2000 is de TF-5 gereconstrueerd waarbij er ook een grotendeels ondergronds trompetknooppunt onder deze aansluiting is aangelegd, zodat er free-flow uitwisseling tussen beide autosnelwegen mogelijk was.

De aansluiting op de TF-1 ten zuiden van Santa Cruz was oorspronkelijk via een aansluiting met een rotonde en verkeerslichten. In 2008-2009 is dit een volwaardig knooppunt geworden, waarbij de TF-1 is verbreed naar 2x3 rijstroken. In 2011 is de helling richting noorden voorzien van een derde rijstrook over meer dan de helft van de lengte van de TF-2.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 50.200 tot 61.700 voertuigen van de TF-2 gebruik.

Referenties


Autonelwegen op de Canarische Eilanden

Fuerteventura: FV-1FV-2FV-3

Gran Canaria: GC-1GC-2GC-3GC-4GC-10GC-23GC-31

Lanzarote: LZ-1LZ-2LZ-3

Tenerife: TF-1TF-2TF-4TF-5