Tablelands Highway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Australian State Route 11.svg
Tablelands Highway map.png
SR 11
Begin Cape Crawford
Einde Barkly Homestead
Lengte 375 km
Route

Junction.svg Carpentaria Highway

Junction.svg Barkly Highway

De Tablelands Highway is een highway in het Northern Territory, Australië. De weg vormt een noord-zuidroute in het oosten van het territorium, tussen de Carpentaria Highway bij Cape Crawford en de Barkly Highway bij Barkly Homestead. De route is verhard en 375 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Tablelands Highway begint bij Cape Crawford, een roadhouse met een paar woningen, aan de Carpentaria Highway. De weg loopt zuidwaarts door de outback, door een vrijwel onbevolkt gebied. De enige bewoonde punten op de route zijn de roadhouses Cape Crawford en Barkly Homestead, beiden met maar een paar inwoners. Dit zijn ook de enige punten waar brandstof verkregen kan worden. Op de 380 kilometer tussen het begin- en eindpunt is geen brandstof verkrijgbaar. De weg voert door vlak en droog gebied. Men kruist geen andere belangrijke wegen, de belangrijkste weg is de Calvert Road, een onverharde weg naar de grensregio met Queensland. Het zuidelijkste deel wordt gemarkeerd door de Barkly Tablelands, een verheffing in het landschap parallel aan de Barkly Highway. De weg eindigt bij Barkly Homestead op de Barkly Highway.

Geschiedenis

De weg is aangelegd om de regio Borroloola ook vanuit het zuiden bereikbaar te maken, alhoewel de route weinig doorgaand belang heeft is hij wel geheel verhard.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 20 voertuigen ten zuiden van de Carpentaria Highway, wat stijgt naar 40 voertuigen voor de Barkly Highway.[1]

Referenties

  1. Traffic reports | Northern Territory Department of Infrastructure
Hoofdwegen in het Northern Territory

Arnhem HighwayBarkly HighwayCarpentaria HighwayKakadu HighwayLasseter HighwayPlenty HighwayStuart HighwayTablelands HighwayVictoria Highway