Tacony-Palmyra Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tacony-Palmyra Bridge
Overspant Delaware River
Rijstroken 2+1
Totale lengte 1.115 meter
Hoofdoverspanning 159 meter
Hoogte brugdek 18 meter
Openstelling 14-08-1929
Verkeersintensiteit 30.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Tacony-Palmyra Bridge is een boogbrug in de Verenigde Staten, gelegen in Philadelphia op de grens van de staten Pennsylvania en New Jersey.

Kenmerken

De brug is een combinatie van een stalen boogbrug met betonnen brugpijlers en een basculebrug voor de scheepvaart. De brug heeft een totale lengte van 1.115 meter en een hoofdoverspanning van 159 meter. De vrije doorvaart is 18 meter bij hoogtij. De basculebrug heeft een overspanning van 75 meter. De brug is de kleinste brug over de Delaware River bij Philadelphia en de eerste beweegbare brug vanaf zee gezien. Over de brug loopt de State Route 73 in New Jersey met 2+1 rijstroken, 2 rijstroken richting Philadelphia en 1 richting New Jersey. De brug is een tolweg.

Geschiedenis

De brug is eind jaren '20 aangelegd en verving een veerdienst op deze locatie. De brug opende op 14 augustus 1929 voor het verkeer met 1x4 rijstroken. De aanleg kostte destijds $ 4 miljoen. De brug is ontworpen door de beroemde Pools-Amerikaanse ingenieur Ralph Modjeski. In 1996-1997 werd de brug gerenoveerd en het aantal rijstroken gereduceerd naar 2+1. In 1976 werd de brug ontlast door de aanleg van de nabijgelegen Betsy Ross Bridge.

Verkeersintensiteiten

In 2011 reden dagelijks circa 30.000 voertuigen over de brug.

Tol

De brug is een tolweg, zoals alle bruggen over de Delaware River in de regio. De tol bedraagt $ 2 en wordt alleen richting Philadelphia geheven.

Zie ook

Referenties


Bruggen in de regio Philadelphia

Benjamin Franklin BridgeBetsy Ross BridgeCommodore Barry BridgeDelaware Memorial BridgeTacony Palmyra BridgeWalt Whitman Bridge