Talbrücke Arensburg

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Talbrücke Arensburg
BAB2.png
Blank.png
Overspant tal
Rijstroken 2x3
Totale lengte 568 meter
Hoofdoverspanning 33 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 23-09-1939
Verkeersintensiteit 76.900 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Talbrücke Arensburg is een Talbrücke in Duitsland, gelegen in Niedersachsen. Het viaduct is onderdeel van de A2 en is gelegen bij Bad Eilsen.

Kenmerken

De Talbrücke Arensburg is een gemetselde boogbrug met een aantal overspanningen van 33 meter. De totale lengte van het kunstwerk bedraagt 568 meter, en de Talbrücke is gelegen in een bocht. Het viaduct telt 2x3 rijstroken met vluchtstroken en is gelegen bij de aansluiting Bad Eilsen, die voornamelijk ten westen van de Talbrücke ligt, maar ten oosten ervan is ook een afrit. De A2 van Dortmund naar Hannover loopt er overheen. Het is de grootste Talbrücke van de A2 en één van de weinige in Niedersachsen.

Geschiedenis

De Talbrücke is eind jaren '30 aangelegd als onderdeel van de Reichsautobahn van Oberhausen naar Berlin. Dit traject was het laatste deel van de A2 dat werd opengesteld, op 23 september 1939.

Reeds in de jaren '70 was het gepland om de A2 ten westen van Hannover naar 2x3 rijstroken te verbreden. In 1975 werd een project om de A2 tussen de grens met Nordrhein-Westfalen en Hannover naar 2x3 rijstroken te verbreden goedgekeurd door het Ministerie van Verkeer. De uitvoering hiervan begon pas na de hereniging van Duitsland in de jaren '90. Bij de Talbrücken in het Wesergebirge is gekozen om het originele aanzicht van de Talbrücken uit de jaren '30 te behouden. Hiertoe is er een tweede viaduct naast gebouwd, dat omgeven is door dezelfde natuursteen als in de jaren '30 gebruikt is. De uitvoering heeft plaatsgevonden in de tweede helft van de jaren '90 en was in 1999 voltooid.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 76.900 voertuigen over het viaduct.

Referenties