Talmadge Memorial Bridge

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Talmadge Bridge)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Talmadge Memorial Bridge
US 17.svg
Talmadge Memorial Bridge.jpg
Overspant Savannah River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 3.060 meter
Hoofdoverspanning 335 meter
Hoogte brugdek 56 meter
Openstelling 00-11-1991
Verkeersintensiteit 12.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Talmadge Memorial Bridge is een tuibrug in de Verenigde Staten, gelegen in de stad Savannah in Georgia.

Kenmerken

De Talmadge Memorial Bridge overspant één van de twee takken van de Savannah River in de stad Savannah. Anders dan vaak gedacht ligt de brug geheel in Georgia en niet op de grens met South Carolina, die net ten noorden van de brug is. De brug is een tuibrug met een totale lengte van 3.060 meter en een hoofdoverspanning van 335 meter. De vrije doorvaart onder de brug is 56 meter. De brug verbindt de stad Savannah met Hutchinson Island, een tweede liggerbrug overspant de noordelijke tak van de Savannah River op de grens met South Carolina. Over de brug loopt de US 17 in Georgia als een freeway met 2x2 rijstroken en vluchtstroken. Even ten zuiden van de brug is het eindpunt van de Interstate 16. De Talmadge Bridge wordt vaak vergeleken met de Arthur Ravenel Jr. Bridge in Charleston, maar de Talmadge Bridge is iets kleiner, voornamelijk met minder rijstroken.

Geschiedenis

In 1953 opende een vakwerkbrug op deze locatie. Met de groei van de havens van Savannah bleek deze brug te klein voor de scheepvaart en is in november 1991 vervangen door de Talmadge Memorial Bridge. De brug is vernoemd naar Eugene Talmadge (1884 - 1946), die tweemaal de gouverneur van Georgia was. De Talmadge Bridge is de grootste brug in Georgia.

Toekomst

In 2018 werd gezinspeeld op een mogelijke vervanging van de brug zodat de haven van Savannah grotere schepen kan ontvangen.[1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden zo'n 12.000 voertuigen over de brug. Dit is een relatief laag aantal voor een dermate grote brug, wat komt omdat er aan de zijde van South Carolina geen voorsteden zijn en de nabijgelegen Interstate 95 in Georgia het doorgaande verkeer langs Savannah verwerkt.

Referenties