Port of Kawasaki East Tunnel

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Tamagawa Tunnel)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
多摩川トンネル
Kruist Port of Kawasaki
Lengte ~2.200 meter
Openstelling 21-12-1994
Intensiteit ? mvt/dag
Locatie kaart

De Port of Kawasaki East Tunnel, ook wel de Tamagawa Tunnel is een afzinktunnel in Japan, gelegen in de Bayshore Route van de Shuto Expressway tussen Kawasaki en Tokyo.

Kenmerken

De Port of Kawasaki East Tunnel is een afzinktunnel van circa 2,2 kilometer lengte onder de monding van de rivier de Tama in het havengebied van Kawasaki. De tunnel ligt even ten oosten van de Port of Kawasaki West Tunnel. De tunnel telt 2x3 rijstroken in twee tunnelbuizen. Ten westen van de tunnel bevindt zich het knooppunt met de Tokyo Bay Aqua Line en ten oosten ervan bevindt zich Haneda Airport, één van de luchthavens van Tokyo.

Geschiedenis

De tunnel is begin jaren '90 aangelegd volgens de afzinkmethode en opende op 21 december 1994 voor het verkeer, tegelijkertijd met de Port of Kawasaki West Tunnel en de Tsurumi Tsubasa Bridge in het havengebied van Kawasaki.

Toekomst

Er zijn plannen om de parallelle National Highway 357 aan te leggen, hiervoor zal een nieuwe tunnelbuis gebouwd moeten worden. Wanneer en hoe dat zal gebeuren is nog niet bekend.

Verkeersintensiteiten

De exacte verkeersintensiteiten in de tunnel zijn niet bekend, vermoedelijk circa 70.000 tot 80.000 voertuigen per etmaal.

Referenties