Tanta - Alexandria Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 1
Begin Tanta
Einde Alexandria
Lengte 111 km
Route

Cairo - Tanta Road

Kafr El-Zayat-South

Kafr El-Zayat-West

Kafr Mogahed

Itay Al Barud

Damanhur-South

Damanhur-North

Kafr El-Dawar

Alexandria Bypass

Alexandria

De Tanta - Alexandria Road is een hoofdweg en autosnelweg in Egypte, onderdeel van de Highway 1. De snelweg vormt een route vanaf Tanta tot Alexandria en is een voortzetting van de Cairo - Tanta Road. De snelweg is 111 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg splitst ten zuiden van Tanta van de Cairo - Tanta Road af, en vormt dan de bypass van Tanta. Dit deel telt 2x3 rijstroken en is een moderne tolweg. Alle kruisende wegen zijn hier ongelijkvloers. Ten westen van Tanta komt men op de oude dual carriageway naar Alexandria. Dit deel telt 2x2 rijstroken en is minder modern, alhoewel her en der nog wel volledige aansluitingen zijn. De snelweg voert door de Nijldelta, langs een afwateringskanaal. Bij Alexandria kruist men de Alexandria Bypass, tevens de kustweg richting El Alamein. De snelweg eindigt dan aan de rand van Alexandria.

Wegnummer

Alhoewel wegnummers in Egypte niet tot nauwelijks worden aangegeven is het nummer Route 1 aan de snelweg toegekend.

Geschiedenis

De route van Tanta tot Alexandria is waarschijnlijk al in de jaren 60 of 70 aangelegd, en is altijd al één van de belangrijkste wegen van Egypte geweest, omdat het Cairo met de tweede stad Alexandria verbond. De bypass van Tanta is echter een stuk nieuwer, en is circa 2007 opengesteld als een zesstrooks tolweg van 30 kilometer lengte. De oude route van Cairo naar Alexandria verliep dwars door Tanta, een route die ook langer is.

Referenties


Autosnelwegen in Egypte

Ring CairoMiddle Ring RoadRegional Ring RoadCairo - Banha MotorwayCairo - Marsa Matruh MotorwayCairo - Tanta RoadCairo - Suez RoadCairo - Alexandria Desert RoadCairo - Ismailia Desert RoadCairo - Red Sea RoadIsmailia - Port Said RoadSadat City - El Alamein RoadTanta - Alexandria RoadTanta - Dumiat RoadCairo - Asyut ExpresswayUpper Egypt Western Desert HighwayZafarana - Beni Suef Motorway30th of June MotorwayEl Sahel Road

26th of July Corridor6th October Bridge