Tatara Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
多々羅大橋
Nishiseto Expressway.svg
Tatara Bridge.jpg
Overspant Seto Inland Sea
Rijstroken 2x2
Totale lengte 1.480 meter
Hoofdoverspanning 890 meter
Hoogte brugdek ?
Openstelling 01-05-1999
Verkeersintensiteit 3.400 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Tatara Bridge is een tuibrug in Japan, onderdeel van de Nishiseto Expressway tussen Honshu en Shikoku.

Kenmerken

De Tatara Bridge is een grote tuibrug, onderdeel van de Nishiseto Expressway en is de vierde brug vanaf het noorden gezien. Het is tevens de op één na grootste brug van de verbinding. De tuibrug heeft een lengte van 1.480 meter en een hoofdoverspanning van 890 meter. De pylonen zijn 226 meter hoog. De brug telt 2x2 rijstroken, alhoewel de aansluitende wegvakken enkelbaans zijn. Tevens zijn er aan beide zijden een verbinding voor fietsers en voetgangers. De brug verbindt de eilanden Ikuchi en Omishima.

Geschiedenis

In eerste instantie was ter plekke een hangbrug gepland, maar de vooruitgang van de technieken bij de bouw van tuibruggen maakten het mogelijk dat ook grote overspanningen als tuibrug gerealiseerd konden worden. De brug is tussen 1990 en 1999 aangelegd en opende op 1 mei 1999 voor het verkeer. Waarom deze verbinding met 2x2 rijstroken is uitgerust terwijl nabijgelegen bruggen en aansluitende wegvakken 1x2 rijstroken tellen is niet duidelijk. Vermoedelijk waren de meerkosten gering. Tuibruggen met een dergelijke overspanning worden zelden met 1x2 rijstroken aangelegd. De brug was bij openstelling de langste tuibrug ter wereld, tot in 2009 in China een langere tuibrug werd geopend.

Verkeersintensiteiten

De Tatara Bridge is de rustigste schakel van de Nishiseto Expressway. In 2005 reden er dagelijks slechts 3.400 voertuigen.

Referenties