Tattariharjun eritasoliittymä

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Tattariharju
Tattariharju.png
Kruisende wegen DK4.svgDK7.svg
Type splitsing
Opengesteld 1972

Het Tattariharjun eritasoliittymä (knooppunt Tattariharju) is een knooppunt in Finland, gelegen in de stad Helsinki. Hier splitsen de valtatie 4 en valtatie 7 in het oosten van de stad.

Naamgeving

Het knooppunt is genoemd naar de wijk Tattariharju, dat ten zuidwesten van het knooppunt is gelegen.

Configuratie

Het knooppunt is een eenvoudige splitsing, waarbij de valtatie 4 van Helsinki naar Lahti en Heinola de doorgaande verbinding vormt. De valtatie 7 splitst hier af en voert oostwaarts naar Kotka. De valtatiet 4 en 7 zijn ten zuiden van dit knooppunt dubbelgenummerd en beginnen beiden in het centrum. Ten zuiden van het knooppunt liggen 2x3 rijstroken, ten noorden en oosten ervan 2x2 rijstroken.

Geschiedenis

In 1971 werd de valtatie 4 opengesteld tussen de wijk Viiki en het Vaaralan eritasoliittymä (knooppunt Vaarala). In 1972 sloot de valtatie 7 naar het oosten hier op aan. Het knooppunt is sinds openstelling niet wezenlijk meer gewijzigd.

Verkeersintensiteiten

In 2009 reden dagelijks 62.100 voertuigen ten zuiden van het knooppunt, wat zich splitst naar 46.200 voertuigen op de valtatie 4 en 15.900 voertuigen op de valtatie 7.

Referenties


Knooppunten in Finland

EspooHervantaKirokonkyläKivokonLentoasemantieLeppävaaranMatinPitkäniemiPohjois-HaagaSepänkyläTampere eteläinenTattariharjunVaaralaVantaankoskiVästersundom