Tehran - Pardis Freeway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Freeway Iran.svg
Tehran - Pardis Freeway map.png
?
Begin Tehran
Einde Pardis
Lengte 22 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Babayi Expressway

Knooppuntsymbool.svg Yasini Expressway

Afslagsymbool.svg Pardis

Afslagsymbool.svg Boumehen

De Tehran - Pardis Freeway is een freeway in Iran. De snelweg vormt een oost-westverbinding tussen Tehran en Pardis en is 22 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in het oosten van Tehran en sluit aan op de Babayi Expressway en de Yasini Expressway. De snelweg telt 2x2 rijstroken en verloopt door bergachtig gebied ten oosten van Tehran. De snelweg kent diverse dalviaducten en tunnels. Er zijn geen aansluitingen tussen Tehran en Pardis. Even na Pardis gaat de snelweg over in de rondweg van Boumehen.

Geschiedenis

De snelweg is tussen circa 2008 en 2010 aangelegd en vervangt de drukke Highway 77 die er parallel aan loopt. De rijbaan richting Tehran was eerder gereed dan de rijbaan richting Pardis. Op 12 februari 2013 opende de aansluitende 11 kilometer lange rondweg van Boumehen,[1] onduidelijk is of dit ook onderdeel is van de freeway.

Tol

De snelweg is een tolweg, het tolstation bevindt zich even ten westen van Pardis.

Referenties

Flag of Iran.svgExpressways en Freeways in Iran Flag of Iran.svg

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 5Freeway 7Freeway 9Freeway 16Qom - Garmsar FreewaySaveh - Hamadan FreewayTehran - Pardis FreewayTehran North FreewayGhadir Freeway