Tennessee Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 24
Hoogte (ft) 10,434 ft
Hoogte (m) 3.177 m
Gebergte Sawatch Range
Verkeersintensiteit 1.800 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Tennessee Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat Colorado. Over de bergpas loopt de US 24 in Colorado. De bergpas is 3.177 meter hoog.

Kenmerken

De Tennessee Pass is een noord-zuid georiënteerde bergpas met een pashoogte van 3.177 meter. De bergpas is onderdeel van de US 24 in Colorado van Minturn naar Leadville. De Tennessee Pass is eenvoudig te berijden en niet erg bochtig. De pashoogte ligt beduidend lager dan de boomgrens, zodat de uitzichten beperkt zijn op de directe omgeving. Naar het westen is de 4.026 meter hoge Homestake Peak. Aan de oostkant van de pashoogte is een klein skigebied. De bergpas is ook in de winter te berijden.

Geschiedenis

In 1881 werd een spoorlijn over de Tennessee Pass aangelegd, die met een korte tunnel onder de pashoogte gaat. Deze spoorlijn was een belangrijke transitroute voor intercontinentaal spoorverkeer tot 1997. De US 24 werd in 1926 over de Tennessee Pass genummerd. De US 24 loopt ter plekke noord-zuid, maar sluit vooral aan op de oost-west verlopende I-70 bij Minturn. Het belang van de Tennessee Pass voor doorgaand verkeer is daardoor relatief gering. In de regio liggen twee andere noord-zuidpassen die gebruikt worden door regionaal verkeer, met name de oostelijker gelegen Fremont Pass die hemelsbreed maar 10 kilometer oostelijker verloopt maar beter aansluit op de routes naar de plaatsen in het relatief dichtbevolkte Summit County.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 1.800 voertuigen over de Tennessee Pass.

Referenties